Uništena mini knjižnica: ¨Materijalna šteta je zanemariva u odnosu na poruku koju dobivamo¨

Mini knjižnica u Babinom viru je uništena
(FOTO: Facebook GKPZ)

14.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6504

Ružan prizor iznenadio je jutros djelatnike Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi. U Babinom viru ih je dočekala potpuno uništena kućica Mini knjižnice.







Osim srušene kućice uokolo su razbacani listovi poderanih knjiga.
- Materijalna šteta koja je počinjena zanemariva je u odnosu na poruku koju možemo dobiti kad se probudimo u ponedjeljak ujutro, nakon vikenda, i zateknemo ovako nešto. To znači da postoje pojedinci koji ne prepoznavaju vrijednost ove akcije i kojima je bezvrijedna knjiga, čitanje i takav oblik kulturnog uzdizanja. To smatram općim društvenim problemom - kaže ravnateljica.







- Mnogi su nam, kad smo otvarali mini-knjižnice, govorili da to neće dugo izdržati. Bili smo uvjereni da se ne trebamo bojati i kako trebamo pokazati da je potrebno raditi ovakve akcije. Zbog toga sam razočarana i neugodno iznenađena. Ipak sam mislila da postoji određena razina svijesti kod ljudi - kaže na kraju ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović.

O svemu je obaviještena policija. Počinitelj nije poznat. Kućica je uklonjena, a nakon popravka će biti vraćena na svoje mjesto.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI