U Treštanovcima jedini đaci braća Marko i Nikola i njihov kum Matija (VIDEO)

Marko, Nikola i Matija, jedini su učenici škole u Treštanovcima
(FOTO: Lidija Galić)

11.03.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 13290

Blizanci Marko i Nikola Zavrtnik i njihov kum Matija Blim jedini su učenici područne škole Mladost Jakšić u Treštanovcima. Dobro im je, kažu, a i učiteljica je dobra.
- Cure nam ne fale. Nedostaje nam jedino još đaka da možemo igrati nogomet. Ovako dvojica igraju, a jedan je sudac - prepričavaju te kažu kako ponekad s njima zaigra i učiteljica Veronika.

- Atmosfera je uvijek domaća, obiteljska. Ugodno je raditi, sve stignemo, više puta ponovimo. Dogodine ćemo, znam već sada, imati više učenika. Bit će ih najmanje još troje - kaže učiteljica Veronika Šakota.








Marko, Nikola, Matija i učiteljica Veronika danas su bili posebno sretni. Njihova škola, koja je već bila pred zatvaranje, se obnavlja. Dobivaju novi parket, stolariju, krov i fasadu.

- Riječ je o energetskoj obnovi zgrade. Vrijednost projekta je 365 tisuća kuna od čega je 90 posto osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a deset posto Požeško-slavonska županija. Cilj nam je zaustaviti propadanje ove škole koja je  bila pred zatvaranjem. Za pet godina ovdje će ih biti desetak, no problem je što pojedini roditelji djecu koja pripadaju područnim školama voze u matičnu školu u Jakšiću - kaže Boško Obradović, ravnatelj OŠ Mladost, Jakšić.






Župan Alojz Tomašević ističe kako je upravo jedan od prioriteta spriječiti zatvaranje područnih škola jedan je od prioriteta u Požeško-slavonskoj županiji.



- Kada se predlagalo zatvaranje pojedinih škola, rekao sam da nijedna područna škola ne smije biti zatvorena jer ako ugasimo škole, gasimo duh ljudi i mjesto u kojem žive - kaže župan.






Treštanovačku je školu danas posjetio ministar graditeljstva Lovro Kušević. Ističe da su ove godine u proračunu povećani iznosi za energetsku obnovu javnih ustanova na 200 milijuna kuna.
- Pozivam sve ravnatelje javnih ustanova, gradonačelnike i župane i načelnike da prate natječaje i apliciraju jer je ovo izvrsna prilika za poboljšati uvjete života i jačati građevinski sektor - poručio je ministar.

Ministar Kušević obišao je i dječji vrtić u Jakšiću u izgradnji gdje ga je načelnik Općine Ivica Kovačević upoznao s poteškoćama vezanim za izgradnju koja je počela još 2011. godine.


































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI