Prijavite se: LAG Barun Trenk prikuplja projektne ideje za ruralni razvoj, nudi besplatno savjetovanje

Ilustracija
(FOTO: LAG Barun Trenk)

02.03.2016. | LAG Barun Trenk
Pregleda: 5679

Lokalna akcijska grupa Barun Trenk je u procesu izrade svoje Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje 2014. - 2020. godine, kojom nastoji osigurati preduvjete za financiranje projekata javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja LAG-a, primarno iz Programa ruralnog razvoja. Projekti koji se uklapaju u Program ruralnog razvoja po prihvatljivosti prijavitelja i aktivnosti moći će se od sljedeće godine prijavljivati i na natječaje koje će raspisivati izravno LAG Barun Trenk.

Pri tome budući prijavitelji trebaju znati da su sredstva LAG-a namijenjena isključivo korisnicima s područja LAG-a (gradovi: Požega, Kutjevo te općine: Brestovac, Jakšić, Kaptol i Velika). Dakle, konkurencija će biti bitno manja, a time i vjerojatnost dobivanja bespovratnih sredstava znatno veća.

U okviru izrade strategije LAG izrađuje i bazu projektnih ideja i projekata na temelju kojih će se analizirati stvarne projektne potrebe područja LAG-a i financirati projekti. S tim ciljem LAG prikuplja projektne ideje i projekte, koje zatim unosi u skraćenom obliku u svoju bazu (unose se samo najbitniji opisni dijelovi projekta – naziv prijavitelja, naziv projekta s kratkim opisom, vrijednost projekta, mjera i podmjera iz Programa ruralnog razvoja u koju se projekt uklapa).


Do sada je prikupljeno oko 100-tinjak projekata (ideja) vrijednih više od 12 milijuna kuna, pri čemu je najveći broj projekata predložio javni sektor (jedinice lokalne samouprave).


Ipak, kako temeljimo svoju razvojnu perspektivu na jačanju gospodarstva i sektora poljoprivrede, te kako bismo potaknuli poduzetnike u poljoprivredi na jači angažman u privlačenju EU fondova, administracija LAG-a Barun Trenk poziva sve zainteresirane da prijave svoje projektne ideje, izravno putem maila: [email protected] ili na kontakt telefon: 098 667 988, najkasnije do 10.03.2016. Projektne ideje se pri tome neće javno objavljivati već će služiti isključivo za potrebe izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a.

Svaki prijavitelj ima mogućnost dobiti i besplatne konzultacije oko svoje projektne ideje, pri čemu vam pomažemo identificirati vašu projektnu ideju u Programu ruralnog razvoja te prepoznati mjere u koje se vaš projekt uklapa.

Pridružite nam se u ovom važnom poslu, na dobrobit cijelog područja i za što brži i snažniji razvoj LAG-a Barun Trenk.

Više o LAG-u Barun Trenk potražite na našim internetskim stranicama.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI