Dobitnik nagrade Krešimir Koppi:¨Nekada smo išli kopati za set dresova i prijevoz na tekmu¨

Krešimir Koppi prima nagradu
(FOTO: Vjeran Blašković)

29.02.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 5135

Krešimir Koppi osvojio je nagradu Požeškog sportskog saveza kao trofejni pojedinac za svoj dugogodišnji rad i angažman prvenstveno u rukometu, a i u požeškom sportu uopće. U muškom rukometnom klubu Požega tajnik je od 2002. godine do danas, istovremeno je i član nadzornog odbora ŽRK Požega. Bio je član Skupštine Požeškog sportskog saveza od 2001. do 2015.godine. U dva mandata bio je i član Nadzornog odbora Požeškog sportskog saveza.

- Najiskrenije, uopće nisam to očekivao. Prvo sam mislio da me netko zafrkava, a kad sam shvatio da je to ozbiljno, bio sam uzbuđen i počašćen - ispričao je za 034portal Koppi.




Rođen je davne 1957. godine u Ovčarama, u Požegi je završio osnovnu školu i Gimnaziju da bi fakultet fizičke kulture upisao u Sarajevu koji nikad nije završio. Oduvijek se bavio sportom, u nižim razredima osnovne škole vježbao je gimnastiku kod pokojnog legendarnog Ante Bikića, u višim razredima počeo je igrati košarku da bi se skrasio u rukometu kod Tome Pirca.


- Rukomet je moja najveća ljubav. Sjećam se jedne prilike kada smo išli igrati u Drenovac, mi tamo kad nema protivnika. Gledamo mi, kad eto ti ekipa dolazi, jedan s traktora, drugi iz šume, pobijediše nas i svako svojim putem dalje raditi u polju. Ili, kad su me jednom zeznuli, vraćali smo se s gostovanja, pa su mi igrači uvalili prazan sendvič, pokupili sve iznutra - sa smiješkom se prisjeća starih dana legendarni Koppi. Kaže kako su se tada financirali kako su znali.

- Išli smo na bauštelu kopati kod nekog odvjetnika u Sokolovu, ne sjećam se više imena, za set dresova dugih rukava koje su mame kratile i šivale na njih brojeve i tri puta nas je obećao dotični gospodin voziti na gostovanja - prisjeća se Koppi.

Kaže da je igrao za više klubova, Vojvodinu, Petrovaradin, Jedinstvo i Orljavu. Oženjen je i ima dvoje djece od kojih je sin krenuo tatinim stopama.

- Od uzbuđenja sam u svečanom govoru zaboravio spomenuti najbitniju osobu u mom životu, a to je moja žena Verica koja je to sve ove godine izdržala i podržavala me. Zahvalio bih se i mojoj desnoj ruci Damiru Mačeku kao i svim radnicima Sportske dvorane Tomislav Pirc bez kojih ne bi funkcioniralo. Za mlade imam poruku da ustraju u treninzima i da ne odustaju od sporta, a mi stari ćemo dati sve od sebe kako bih im to i omogućili - zaključio je Koppi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI