Karlo Bajt dječji je gradonačelnik Požege, Marija Brus predsjednica Dječjeg gradskog vijeća

Marija Brus i Karlo Bajt
(FOTO: Bojan Miščević)

18.02.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 6006

Konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Požege održana je danas u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Na sjednici su sudjelovali izabrani učenici 4., 5. i 6. razreda gradskih osnovnih škola. Za predsjednicu vijeća jednoglasno je izabrana Marija Brus iz OŠ Antuna Kanižlića, a dječji gradonačelnik u dvogodišnjem razdoblju bit će Karlo Bajt iz OŠ Julija Kempfa.

- Jako sam sretan i htio bi se zahvaliti školskom kolegi koji me nominirao na ovo mjesto i svima ostalima koji su me jednoglasno izabrali. Jedna od prvih stvari koju ću pokušati progurati kao dječji gradonačelnik bit će staza za bicikle i bazeni preko ljeta - izjavio je Karlo Bajt, dječji gradonačelnik Požege.








Kao predsjednica gradskog vijeća, Marija Brus neće gubiti vrijeme.

- Bavim se odbojkom i družim se s prijateljima. Nama u školi nedostaje sportska dvorana i igralište. Sviđa mi se i ideja uređenih bazena koju je predložio gradonačelnik - izjavila je Marija.

Dječjim vijećnicima se pridružio i gradonačelnik Požege Vedran Neferović

- Kad krenete s radom, želio bih da budete aktivni te da dajete prijedloge i donesete ih pred odrasle vijećnike. U svojim školama, dijelovima grada u kojima živite, uočavajte stvari koje želite mijenjati u našem gradu. Svoje ideje slobodno iznesite. U ovom trenutku vam mogu reći kako ćemo uskoro jednu školu iznenaditi s novim igralištem, a novog dječjeg gradonačelnika ću odmah zamoliti da me što prije primi na jedan sastanak - izjavio je Neferović.

Dodajmo kako je potpredsjednikom Gradskog vijeća imenovan Erik Hajpek iz Kanižlićeve škole, a gradonačelnik je dobio zamjenicu Petru Čuljak iz Cesarićeve škole. Vijeće ima mandat od dvije godine, a pitanjima prirode i okoliša, sigurnosti, slobodnog vremena, sporta, javnog zdravlja, kulture i zabave bavit će se kroz rad više odbora koje će koordinirati predsjednica vijeća Brus.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI