Udruga slijepih iz Pleternice ugostila australsku veleposlanicu Susan Cox

Udruga slijepih sa veleposlanicom australije Susan Cox
(FOTO: Mladen Mirković)

16.02.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 3617

Udruga slijepih grada Pleternice i Požeško-slavonske županije već dugi niz godina surađuje s australskim veleposlanstvom i drugim veleposlanstvima s ciljempromoviranja i primjenjivanja određenih iskustava zapadnihzemalja, a posebice Australije. Tako je danas australskaveleposlanica Susan Cox posjetila Udrugu slijepih grada Pleternice, tvrtku Gaudium, zamjenika gradonačelnice Grada Pleternice, a obišli su i knjižnicu u Pleternici.

Udruga slijepih grada Pleternice i Požeško-slavonske županije pokrenula je suradnju s tvrtkomGaudium, Udrugom Radost, Udrugom Razvoj iz Pleternice na projektu socijalnog poduzetništva.

- Riječ je o zapošljavanju osoba s invaliditetom. Želimo ostvariti ideju da se zaposle osobe s invaliditetom kroz samozapošljavanje. Posebice treba razvijati radnu terapiju za one osobe koje su završile srednjoškolsko obrazovanje i prepuštenisu sami sebi. I ja sam osoba sa invaliditetom pa znam kad sam u Zagrebu završio školovanje što znači doći iz takve sredine u ovakav kraj i krenuti iz početka - rekao nam je potpredsjednik udruge Marinko Zeljko.





Udruga želi i obiteljima koje imaju osobe s invaliditetom na neki način biti servis, da ih zainteresira na radne navike, u svom domu ili dolazeći u prostorije udruge.

Tvrtka Gaudium na čelu s direktoricom Anom Rodić ugostila je australsku veleposlanicu pokazavšijoj s čime se bave, kako zapošljavaju osobe s invaliditetom i uistinu se trude pomoći Udruzi slijepih kao i njihovim članovima.



- Ovim putem bih htjela ohrabriti iposlati poruku svima koji vas prate, da ne ostave Australiju sa strane zbog toga što je ona udaljena. Jer u današnje vrijeme razvoja tehnike i tehnologije bez obzira na daljinu s Australijom se može poslovati. Možemo biti u kontaktu i možemo imati poslovne odnose jer svijet vam je na dlanu.- poručila je veleposlanica SusanCox.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI