Sudar autobusa: Čitatelj tvrdi bilo je posječenih putnika, iz APP-a to demantiraju, a policija ništa ne zna

Prometna nesreća u Jakšiću
(FOTO: Čitatelj)

16.02.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 11736

Prošle se srijede u Jakšiću oko 19,30 sati dogodila prometna nesreća između dva APP-ova autobusa. Službenih informacija iz policije o samom događaju nema, no čitatelj koji nam je poslao fotografije s mjesta događaja kaže da je nekoliko osoba zadobilo manje posjekotine.

- Točno je da je bila nesreća, ali ozlijeđenih nije bilo. Nesreća se dogodila prilikom mimoilaženja autobusa gdje su zapeli retrovizorima. Pukla je "šajba" no nikome ništa nije bilo - kaže nam Igor Krpan, direktor putničkog prometa u APP-u.








Ističe da je riječ o redovitoj autobusnoj liniji koja u 19,20 kreće iz Požege prema Čaglinu.

- U autobusu je u tom trenutku bilo 30-ak putnika, među kojima i srednjoškolaca. Budući da je riječ o manjoj materijalnoj šteti te da nije bilo ozlijeđenih, nije bilo razloga zvati policiju - dodao je Krpan.

U PU požeško-slavonsku poslali smo upit jesu li tvrtke koje obavljaju javni linijski prijevoz dužne prijaviti ovakve nesreće te, ako jesu, što će policija poduzeti vezano za ovaj slučaj.

Odgovor ćemo objaviti po primitku.

Dodano 17. veljače

Iz policije smo dobili odgovor da u službenim evidencijama nemaju evidentiranu prometnu nesreću u Jakšiću.

- Isto tako, navodimo da sukladno odredbama članka 176. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sudionici prometne nesreće u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima dužni su isto ukloniti odmah s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa te popuniti Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima - navodi se u odgovoru iz PU požeško-slavonske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI