Valentinovo u Pleternici: ¨Želim proširiti filozofiju života, vina, ljubavi i poezije¨

Vladimir Štibrić
(FOTO: Mladen Mirković)

13.02.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 4424

Vladimir Štibrić je sinoć u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternice povodom Sv. Valentina održao Večer ruža, ljubavi, vina i uvijek čudesnih priča iz Hrvatske.








Štibrić je turistički vodič. Rođen je u Slavonskom Brodu, umirovljeni časnik HV-a te najbolji turistički vodič u 2012. godini. Dobitnik je nagrade Grada Pleternice 2013. godine za kulturu, idejni tvorac edukativne turističke staze boema i umjetnika u Požegi te putevima gotike i baroka. Piše povijesne putopise, povremeno predaje integriranu nastavu u turističkoj ponudi Slavonije, surađuje s Udrugom Matko Peić te udrugom Eko-etno selo Stara kapela.








- Večeras, uoči Valentinova, imamo večer ruža, vina, pjesme, poezije i čudesnih priča iz Hrvatske i šire. Time želim nekako proširiti filozofiju života, vina, ljubavi i poezije. Ujedno pokušavam animirati ljude iz drugih turističkih zajednica koji su večeras pozvani, kako se gradi dobra priča, kako se iz jedne priče napravi priča koja se može prezentirati Belgijancima, Nijemcima, Francuzima jer su oni bili u ovoj vjetrometini povijesti uzajamno povezani. Na tom tragu će biti priča o Madam Klikun koja je u 19. stoljeću ovdje došla kupovati drvo i daske za svoje bačve i o mnogim dugima koji su povezani. Bit će to sinteza svega toga uz ruže i vino uz jedan boemski štih  - rekao nam je Vladimir.







Uzvanicima i gostima se obratila i gradonačelnica Pleternice i predsjednica Turističke zajednice Grada Pleternice Antonija Jozić.

- Sv. Valentin nije samo zaštitnik zaljubljenih, nego i mnogih drugih. Ljubav se ne slavi samo na Sv. Valentina jer ljubav treba slaviti svakoga dana. Stoga ljubav ne slavimo samo danas, večeras ili prekosutra kada je blagdan Sv. Valentina. Slavimo i dokazujemo ljubav cijelu godinu svih 365 dana 24 sata na dan - rekla je.


























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI