Dočekali i taj dan: Pribavljene sve dozvole, dvorana u Čaglinu predana učenicima i udrugama

Škola u Čaglinu
(FOTO: OŠ S. Radića)

12.02.2016. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3570

Općinsko vijeće Općine Čaglin je nakon pribavljenih svih potrebnih dozvola donijelo veselu odluku za sve tamošnje učenike i udruge - novoizgrađena sportska dvorana može se koristiti. Kako nam kaže načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač, prošlog je tjedna ishodovana uporabna dozvola, skompletirana je sva potrebna oprema, a došli su i zadnji papiri za kotlovnicu.

- To je samo formalna odluka kojom smo dvoranu predali na korištenje Osnovnoj školi Stjepana Radića i udrugama. Općina nema financijskih sredstava za održavanje dvorane pa smo pokrenuli postupak da se kao i sve druge sportske dvorane u općini i županiji njeno održavanje financira iz županijskog proračuna tj. resornog ministarstva - pojasnio je načelnik Bardač.

Općinski vijećnici donijeli su i odluku da načelnik može potpisati ugovor za postavljanje solarnih panela na dječji vrtić.
- Vrtić u Čaglinu je u izgradnji, a bivši je načelnik osigurao sredstva preko Ministarstva gospodarstva, nešto će dodati još Općina, a proizvedena električna energija koristit će se za potrebe vrtića, bude li viška, vraćat će se u HEP-ov sustav tj. prodavati - kaže Dalibor Bardač.


Na sjednici su vijećnici donijeli i odluku o izmjeni i dopuni prostornoga plana Općine kako bi on bio u skladu s Prostornim planom županije. Završen je i financijski nadzor proračuna za 2012., 2013. i 2014. godinu prilikom čega su utvrđene određene nepravilnosti, a Bardač kaže kako sankcija za Općinu ne bi trebalo biti.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI