Požežanka pomaže osobama s invaliditetom: Savjetujemo roditelje, djecu i mlade i želimo im biti potpora

Anja Mihaljević
(FOTO: Iz priv. kolekcije Anje Mihaljević)

08.02.2016. | T.Milanović/L.Galić
Pregleda: 4776

Požežanka Anja Mihaljević već gotovo dvije godine uspješno vodi Udrugu za osobe s invaliditetom "Mogu sve". Cijela je priča započela 2014. godine kao projekt u sklopu kolegija na fakultetu. Anja, predsjednica udruge, i njezine kolegice i suosnivačice, Ana Tvrdeić i Alisa Šćukanac, pokrenule su Facebook stranicu "Mogu sve", kako bi podigle svijest o osobama s invaliditetom. Stranicu je u prvom tjednu lajkalo gotovo 600 ljudi, pa su zbog velikog interesa uskoro dobile i svoj prostor na Blogosferi Večernjeg lista. Zahvaljujući početnim uspjesima, odlučile su nastaviti s radom, a uskoro su svoj fakultetski projekt formalizirale u obliku udruge.

- Udruga se primarno bavi pisanjem priča o osobama s invaliditetom te savjetovanjem roditelja, djece i mladih, a radu se mogu priključiti i osobe bez invaliditeta koje žele dati potporu - kaže  Anja te ističe da je posebno važno imati potporu obitelji i prijatelja u ostvarenju svojih ciljeva.




Stoga ona i njezine kolegice, kroz rad Udruge, nastoje biti potpora svima kojima je to potrebno.


Cilj i misija Udruge je promicati uključenost osoba s invaliditetom u društvo kroz različita javna druženja. Udruga "Mogu sve" organizirala je tako u prosincu prošle godine humanitarni događaj u Požegi, kojim se nastojalo prikupiti sredstva za izgradnju rampe za djecu s poteškoćama u razvoju u osnovnoj školi Julija Kempfa. Ova je škola jedina u Požegi i okolici koju pohađa preko 60 djece s poteškoćama u razvoju.

- Namjera je bila organizirati događaj koji će biti koristan za cijelo društvo, i to dugoročno. Cilj humanitarnog turnira u beli bio je napraviti inkluziju, odnosno ostvariti interakciju među osobama sa i bez invaliditeta, a sadržaj je bio prilagođen svim dobnim uzrastima. Iako u idućih šest mjeseci namjeravamo realizirati projekte u Zagrebu, smatramo da je važno staviti naglasak i na lokalne zajednice. Nadamo se da ćemo svake godine održati jedan događaj u Požegi kako bismo pomogli onima kojima je to u trenutku najpotrebnije - zaključila je Anja.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI