Ilijana Lončar: ¨Preregistrirali smo se u umjetničku organizaciju, Požega to zaslužuje¨

10. Zimska produkcija Plesne radionice Ilijane Lončar
(FOTO: Anđelko Banović)

24.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5168

Plesači mlađe i starije dobne skupine Plesne radionice Ilijane Lončar jučer su premijerno prikazali desetu, jubilarnu "Zimsku produkciju" u Gradskom kazalištu Požega. Prošle godine su slavili 15 godina rada i retrospektivno su obnovili najuspješnije koreografije od bogate kolekcije. Građani koji jučer nisu bili u prilici pogledati zimsku produkciju imaju priliku to učiniti danas. Mlađa dobna skupina nastupit će u 11 sati, a starija u 18 sati u Gradskom kazalištu Požega.



- Punih pet mjeseci djeca su pripremala program za ovaj vikend. Mlađi plesači priredili su devet koreografija, a stariji plesači od devet pa do 18 godina pripremili su deset koreografija. Jučer su bile premijerne izvedbe, a danas ponavljamo program. Imamo još ulaznica i pozivamo građane koji nisu vidjeli naš rad da dođu i popune dvoranu jer djeca to zaslužuju - poručila je plesna pedagoginja i voditeljica radionice Ilijana Lončar.


Pogledajte fotogaleriju koreografija starijih dobnih skupina na 10. Zimskoj produkciji.



Od ove godine Plesna radionica Ilijane Lončar je u novom ruhu. Preregistrirali su se u umjetničku organizaciju putem rješenja iz Ministarstva kulture i ušli u registar neprofitnih organizacija.

- To smatram pohvalom za naš 16-godišnji rad u Požegi. Samostalna sam umjetnica i do sada sam radila u svojstvu fizičke osobe, a ovo je umjetnička organizacija koju mogu osnovati isključivo samostalni umjetnici. Prošle godine smo slavili 15 godina rada s oko 540 koreografija. Ova zimska produkcija obuhvaća izvedbe starih koreografija s novim plesačima – priča nam Ilijana Lončar.

Plesna radionica Ilijane Lončar već 16 godina uveseljava požešku publiku i školuje mlade plesače. Počeci su kako Ilijana kaže bili sve samo ne lagani.

- S radom smo krenuli u maloj učionici s desetoro djece i to se polako kroz godine proširilo. Plesna radionica je uz pomoć najmodavca "Požeške doline" preseljena u stari prostor "Color emajla" u Dubrovačkoj ulici. Osposobili smo bivši restoran u jednu prelljepu plesnu dvoranu i zahvaljujemo "Požeškoj dolini" na pomoći – dodaje Ilijana.

Svim plesačima poručuje da ustraju u plesu i rade to s ljubavlju. Kaže kako za dobre rezultate u smislu zrelosti umjetnika i plesača treba puno godina rada.



- Ponekad mi je teško rastati se od djece koja ostavljaju ples iza sebe kao lijepo iskustvo, ali ima i plesača koji odabiru ples kao životni poziv. Primjeri su Luka Švajda koji aktivno pleše u Salsburgu, Nataša Mihoci, Ines Jandroković koja je otvorila svoj plesni studio u Požegi i Marijana Verčej Živanović koja vodi plesnu sekciju "Cvjetići glazbe" u Pleternici. To su mladi ljudi koji žive ples, što mi je jako drago – rekla je za kraj Ilijana Lončar.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI