Poljoprivredna komora u Kaptolu ispituje zrelost jabuka

Ilustracija: Jabuke
(FOTO: PIXSELL)

01.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2442

Uzgajivači jabuka pozivaju se da sutra (u petak) besplatno donesu svoje jabuke na testiranje zrelosti u prostorije Hrvatske poljoprivredne komore u Kaptolu.

- Dosad je praksa bila da mi dolazimo voćarima kući, na njihov poziv. Međutim, više nismo u takvoj mogućnosti pa smo ove godine organizirali sabirno mjesto na kojemu ćemo testirati jabuke - rekao je Tomislav Božičević iz Hrvatske poljoprivredne komore.

- Ova je godina bila povoljna za voćare. Početkom ljeta bilo je dosta oborina, a također bilo je i sunčanih razdoblja. Sad sve ovisi o pojedinim voćarima, koliko su se pridržavali naših uputstava o zaštiti. Obično oko 30 posto uzgajivača jabuka ne radi dovoljno na zaštiti i njihove jabuke budu jestive, ali ne odgovaraju visokim uvjetima koje trgovački lanci postavljaju pri otkupu pa ne mogu postići željenu cijenu - objasnio je Božičević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI