¨Ja znam što bih ja napravio, a gradonačelnik će snositi odgovornost za svoje postupke¨

Nino Smolčić
(FOTO: Lidija Galić)

20.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 9446

Da su prepucavanja oko požeškog "odmarališta" u Baški, tematska sjednica Gradskog vijeća, najave referenduma i cijela saga oko Baške bili pucanj u prazno, pokazuje i novi natječaj za ovaj objekt, objavljen jučer na stranicama Grada Požege.

Otvoren je 15 dana od dana objave, a javna će se licitacija održati 2. veljače u 12 sati u Gradskoj vijećnici.

- Ovaj je natječaj povoljniji za građane od prethodnog. Dobro je to što će umjesto prijašnjih tjedan dana djeci i umirovljenicima biti omogućeno dva tjedan boravka u Baški. To je dio koji sam zamjerao i dobro je da je promijenjeno jer nije bilo korektno - kaže Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća Požege koji se žestoko borio protiv davanja objekta u zakup.


Zadovoljan je i što je rok za zakup s prijašnjih deset smanjen na pet i pol godina.


- O tome sam razgovarao s gradonačelnikom. Nije korektno da se nekom zakup raskida u svibnju, pred samu sezonu - dodaje.

Međutim, kaže da je njegov stav i dalje da "Baškom" treba upravljati grad.
- Oni i dalje tvrde da trgovačko društvo ne drži vodu. Kako će se isplatiti drugima, kako se isplati nekom privatniku, a ne isplati se Gradu? Svi misle ako je trgovačko društvo da će netko krasti i da su troškovi veliki. Službene projekcije nisam vidio da su napravili, ali prenapuhane su cifre i broj od 11 zaposlenih s kojima barataju - tvrdi i dalje Smolčić.

- Što da smo izišli pred građane i rekli: Ljudi, u 2016. nitko neće ići u Bašku, ali idemo na pozivni natječaj i kroz privatno ćemo partnerstvo srušiti postojeći i izgraditi novi objekt. Uvjeren sam da bi građani to prihvatili jer bi nam nakon 15 godina ostao novi objekt, a ne ovaj u koji će Grad nakon isteka zakupa opet morati uložiti veliki novac - smatra Smolčić.

Ipak, kaže da se ne može oteti dojmu da se "Baška" nekome namješta. Tome u prilog ide i to što se uvid u poslovni prostor može obaviti u četvrtak, 21. siječnja 2016. godine od 11 do 12 sati, na adresi - Ulica Emila Geistlicha 44, Baška.
- Nitko me ne može uvjeriti da se gradu to ne isplati, a gle zanimljivosti, nekom se privatniku isplati. Smiješno je da se natječaj objavi danas, a uvid u prostor je drugi dan. Sve je jasno - zaključuje Smolčić.

Koliko će ponuda stići na natječaj, bit će poznato za 15 dana. Za sada je izvjesno da će jedan od ponuditelja biti dosadašnji zakupac Robert Topalušić Orlović koji nam je to potvrdio u telefonskom razgovoru prije osam dana.

- Vijeće se jasno očitovalo na moju inicijativu. Ja znam što bih ja napravio, a gradonačelnik će snositi odgovornost za svoje postupke. Svatko ima pravo donijeti odluke sukladno svojim ovlastima, ali na kraju će građani dati svoj sud - zaključio je Smolčić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI