Vratite Bašku djeci: Neka ih čuvaju nastavnici, a kuhaju tete kuharice

Danijel Majer (HSLS)
(FOTO: Lidija Galić)

15.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6779

Odmaralište u Baški bilo je i mora ostati dječje odmaralište, smatra županijski vijećnik Danijel Majer (HSLS). Gradskim čelnicima poručuje da, ako ne mogu naći rješenje, prepuste odmaralište Županiji.

- Siguran sam da bi županijska vlast i vijećnici postupili tako da bi odmaralište bilo popunjeno s djecom od 15.05. do 15.09., jer bi bile organizirane i ekskurzije i ljetovanja i maturalna putovanja. Ostalo vrijeme odmaralište ne bi zjapilo prazno, jer se brojni seminari mogu održavati u tom prostoru, kao i studijska putovanja te brojne edukacije za djelatnike jedinica lokalne samouprave iz naše županije, za članove savjeta mladih i članove brojnih udruga - kaže Majer.

Ne slaže se da odmaralište u Baški treba služiti Požežanina i umirovljenicima jer oni, kaže, imaju odmaralište na otoku Prviću.


Podsjetio je da se s odmaralištem počelo "čeprkati" 2003. godine, kada se upravljanje odmaralištem, putem koncesije na 49 godina, htjelo dati Kamen Ingradu. Tada je, po prijavi jednog sugrađanina, i po nalogu Općinskog državnog odvjetništva, policija počela vršiti izvidne radnje i od svega se odustalo. Dokaz je to, tvrdi Majer, kako postoji privatni interes za odmaralište. Ako netko i dalje smatra da je privatni interes važniji od interesa djece, onda neka to jasno i glasno, hrabro, kaže i neka se donese odluka da se odmaralište proda. Smatra da odgovornost za odmaralište u Baški trebaju snositi i vladajući i oporbeni vijećnici.


- Mudri ljudi omogućili bi djeci viših razreda osnovnih škola da ljetuju za tisuću kuna bez prijevoza 10 dana i to tako da 200 kuna uplate početkom šk. god i onda po 100 kn mjesečno. Sva djeca koja bi prošla s pohvalnicom imala bi besplatno, na trošak Grada Požege ljetovanje kao i jedno dijete iz obitelji s troje i više djece. Možda bi godinu-dvije bilo gubitka, ali to bi Grad mogao podnijeti. Gubitaka zapravo i ne mora biti, ako bi se ostvarila dobra suradnja sa školama, jer bi nastavnici čuvali djecu kako je to uvijek bilo, a "tete kuharice" bi mogle kuhati. Bolje da maturanti, umjesto što za 500 eura provode 5 dana u autobusu, za 200 eura budu 10 dana na moru i uživaju - predlaže.

- Sve one koji misle da odmaralište treba komercijalizirati, pitam zašto primjerice Gradsku kuću ne bi dali u dugotrajni zakup i da se preuredi u hotel, a zaposlenici mogu svoj posao raditi u nekom od napuštenih prostora u Industrijskoj ulici - zaključuje Majer.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI