Kreće energetska obnova škola u Kuzmici i Požeškim Sesvetama

Škola u Kuzmici
(FOTO: Vesna Milković)

13.01.2016. | Vesna Milković
Pregleda: 3510

Područne škole u Kuzmici i Požeškim Sesvetama ove će godine dobiti novo ruho, odnosno, obnovit će se na energetski učinkovit način. Postupak javne nabave već je proveden te je izabran izvođač radova i potpisan ugovor.

– Nositelj projekta je Požeško-slavonska županija, a mi smo izradili projekt i sve pripremili. Ukupna vrijednost radova je nešto veća od 1,5 milijuna kuna od čega će 80 posto dati Fond, a 20 posto županija. Radovi kreću kad to vrijeme dozvoli ili za vrijeme ljetnih praznika. Moramo vidjeti je li moguće organizirati nastavu tako da se ne ugrožava sigurnost djece dok se obavljaju poslovi – kazala je gradonačelnica Antonija Jozić.

Na zgradi u Sesvetama izmijenit će se krovište i fasada. Stolarija je već zamijenjena prije nekoliko godina. U Kuzmici će radova biti više pa će se mijenjati i stolarija, a uređivat će se i unutrašnjost objekta.


– Naša osnovna škola ima 12 područnih škola od kojih je osam uređeno proteklih godina. Kada se urede Kuzmica i Sesvete, ostat će nam za uređivanje još Zarilac i Koprivnica. Mi se i za to pripremamo, čekamo samo da se objave natječaji na koje ćemo se javiti – dodala je gradonačelnica.


Kažimo još kako će u energetsku obnovu i zgrada matične škole u Pleternici za što je dokumentacija također pripremljena i čeka se raspisivanje natječaja. Sredstva za te radove osigurat će se iz EU fondova.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI