Nitko ne otkupljuje stari papir u požeškoj županiji

Ilustracija: Stari papir
(FOTO: Imageshack.us)

30.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13169

U redakciju 034portala javila se čitateljica koju zanima tko na našem području vrši otkup starog papira. Najkraći odgovor vrlo je jednostavan - nitko.

Tvrtka Unijapapir iz Zagreba, koja ima koncesiju za odvoz papirnog otpada, zasad još nema pogon u Požegi. Iako u Novoj Gradiški, Osijeku, Đakovu i mnogim drugim gradovima imaju otvorene pogone, ni ondje ne vrše otkup nego samo preuzimaju stari papir. Doznajemo kako je razlog tomu neisplativost.

Zbog otkupa u Donje Andrijevce


Budući da se direktorica tek vratila s godišnjeg odmora pa je zatrpana poslom, a nitko drugi ne može dati izjave za medije, uspjeli smo tek neslužbeno doznati potrebne informacije. Unijapapir ima maloprodajnu jedinicu za otkup papira od građana, ali ona se nalazi samo u Zagrebu. Ondje se može dobiti novčana naknada samo za određene vrste papira, a to su stare novine, časopisi i karton.


Na području Požeško-slavonske županije djelatnici tvrtke dolaze triput tjedno odvoziti stari papir. Ako imate veću količinu papira kojeg se želite riješiti, nazovite 031-378-199 i ostavite svoju adresu. Kad budu u prolazu, oni će ga pokupiti i bez naknade za prijevoz odvesti na reciklažu.

Požežani mogu o svome trošku prevesti papir do pogona zagrebačke tvornice papira Pan u Donjim Andrijevcima u Brodsko-posavskoj županiji, ali se onda postavlja pitanje isplativosti prijevoza zbog relativno niske cijene otkupa.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI