Općina Kaptol: Da nemamo kompenzaciju od države mogli bismo se objesiti i zaključati Općinu

Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol
(FOTO: Lidija Galić)

31.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3196

Proračun za 2016. godinu u Općini Kaptol je 7,9 milijuna kuna i umanjen je za 4.6 milijuna kuna. Projekti postoje, ali kako kaže načelnik općine Mile Pavičić nisu spektakularni. Realni su i u skladu s trenutačnim uvjetima.

- Kanalizaciju u Kaptolu radimo već deset godina, postepeno koliko imamo sredstava, a svake godine ih je sve manje. Imamo 200 tisuća kuna za nju, 100 tisuća kuna za kanalizaciju u Alilovcima i po 50-tak tisuća kuna za kanalizaciju u Podgorju i Doljanovcima. Najveći dio troškova, oko 500 tisuća kuna nam odnese održavanje komunalne infrastrukture, rasvjete i zelenih površina. Imamo transfere prema sportskim i kulturnim udrugama u iznosu od 100 tisuća kuna. Mali proračun nam diktira skromnost projekata – rekao je Pavičić.

Realni prihodi kako kaže su 3,2 milijuna kuna. Povukli su krediti iz banke i očekuju povrat novca od Iparda. Po Zakonu o porezu na dohodak povećana je neoporeziva osnovica i to je imalo značajan utjecaj na prihode. Čekaju natječaj za uređenje trga i prostora oko starog grada. Vrijednost te investicije je 3,5 milijuna kuna, ali ne znaju kada će biti raspisan natječaj i ako bude hoće li proći.


- Od 3,2 milijuna imamo 1,1 milijun pomoć od države kao kompenzaciju za gubitak poreza na dohodak. Da nema toga mogli se objesiti i zaključati općinu. Živimo u neizvjesnosti zbog politike. Biti će reformska godina koja će nam na neki način reći što nam je daljnja sudbina. Situacija u gospodarstvu je teška i dok se to ne podigne nemamo posebnih nadanja. Dok ne porastu prihodi građanima neće ni nama – dodao je Pavičić. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI