¨Najdraži su mi koncerti na kojima publici prenesem osjećaje. Živim dan po dan i veselim se novim iskustvima¨

Marija Ticl
(FOTO: Tomislav Milanović)

27.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6463

Jedan od najprepoznatljivijih glasova na raznim požeškim kulturnim manifestacijama je onaj Marije Ticl,  maturantice Glazbene škole Požega. Osim što ju možemo čuti na koncertima Glazbene škole Požega, Marija pjeva himnu ili evergreene klasične glazbe i na brojnim drugim manifestacijama.



- Pjevanjem se bavim pet godina, od osmog razreda osnovne škole. Sada sam maturantica srednje Glazbene škole. Moj uzor je ruska operna diva Ana Netrebko. Pratim njezinu karijeru i gotovo sve nastupe. Ne mogu još procijeniti svoj stil pjevanja jer učim i imam još puno prostora za napredak – rekla nam je Marija koju smo sreli u pješačkoj zoni na Badnjak gdje je s prijateljima pjevala hrvatske tradicionalne božićne pjesme.


U slobodno vrijeme Marija sluša klasičnu glazbu i kaže da nema omiljenog skladatelja, ali na repertoaru se redovito nađu Johann Sebastian Bach, Beethoven, Mozzart, Rahmanjinov, Čajkovski i ostali velikani klasične glazbe.


- Imala sam već puno nastupa i ne mogu izdvojiti najdraže. Zapravo, najdraži su mi oni koncerti na kojima publici prenesem duh, kada im uspijem prenijeti ono što ja zapravo sama osjećam. Mislim da je to i bit glazbe i jako sam sretna kada vidim da uspjevam u tome – podijelila je s nama Marija. Kaže da je u Požegi glazbeni život dosta bogat i šarolik.



- U Glazbenoj školi Požega imamo priliku sudjelovati na raznim koncertima. Imamo i katedralu u kojoj pjevamo u zborovima. Svatko tko se želi baviti pjevanjem ili sviranjem, ovdje ima mogućnosti za to. Cijeli život se želim baviti isključivo glazbom i to me veseli. Nemam neki jasno ocrtani životni san što se velikih nastupa tiče. Živim dan po dan i veselim se svim novim iskustvima. Nemam određeni plan koji sam si zacrtala i želim da mi svaki dan bude iznenađenje – dodala je Marija. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI