¨Želimo potaknuti ostale učenike na promišljanje o volonterstvu i pomaganju¨

Nagrađeni pakrački učenici i nastavnice
(FOTO: OŠ braće Radića, Pakrac)

18.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 2264

OŠ braće Radića Pakrac jedna je od osam osnovnih i četiri srednje škole u Hrvatskoj kojima je dodijeljena nagrada "Otisak srca" koju dodjeljuje Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva s ciljem promicanja volonterstva djece i mladih. Inicijativu pakračkih učenika nagradili su s 10 tisuća kuna.

- Senzibilizirali smo učenike  i učitelje naše škole za potrebe i specifičnosti učenja slijepe djece te su učenici  pokazali spremnost za praktičnu izradu potrebnih radnih materijala kroz radionice s učiteljima. Ova volonterska inicijativa namijenjena je učenicima s teškoćama kako bi svaki takav učenik dobio primjerene načine učenja. Cilj  je djeci s posebnim obrazovnim i odgojnim potrebama i teškoćama u učenju omogućiti posebnu obrazovnu i odgojnu podršku te lakši i brži napredak u usvajanju nastavnih sadržaja,omogućiti integraciju u razredu, ali i pružiti podršku učiteljici i olakšati rad s učenicima s teškoćama, objavljeno je na internetskoj stranici škole.

Učenici 6. c razreda izradili su zvučnu loptu, učenici 7. c brojeve na braillovom pismu, učenici 3. c i 4.b izradili su taktilne slikovnice, a tijekom cijele školske godine izrađuju slikovnice, memory igre i potrebne materijale.


U školi ističu da će ova inicijativa promovirati volonterstvo i potaknuti i ostale učenike na promišljanje o volonterstvu, pomaganju  i sudjelovanju u izvannastavnoj aktivnosti  Mali volonteri koja od ove školske godine djeluje u školi.  





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI