Udruga Svitak darivala djecu: Želim mikrofon i konja s krilima, ali nova trenirka mi je jako lijepa

Udruga Svitak, darivanje djece
(FOTO: Anđelko Banović)

18.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3124

Veronika (9) , Viktorija (11) i Vanesa Rosi iz Požege razveselile su se božićnim darovima za koje, kažu, nisu ni očekivale da će ih dobiti. Tenisice, nove trenirke i slatkiše danas su dobile u darovima koje je za njih osigurala Udruga Svitak.

- Bila sam dobra. Napisala sam pismo djedu Božićnjaku. Želim mikrofon i konja s krilima, ali i nova trenirka mi je jako lijepa - rekla nam je 5-godišnja Vanesa.

Uz želje za sretan Božić svima, s mamom su otišle kući jer im se, kažu, žuri isprobati novu odjeću.








Darove je danas dobilo 110 djece iz obitelji koje su korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb.

- Putem Ministarstva socijalne politike i mladih uspjeli smo im osigurati novu odjeću i obuću, a zahvaljujući našim sugrađanima dobili su i slatkiše. Želimo im dati do znanja da za Božić neće biti zanemareni jer zbog teške financijske situacije roditeljima nije jednostavno kupiti im poklone - rekla nam je Sena Budimlić iz Udruge Svitak.

- Iznenađeni su i zahvalni jer sve je novo. Nije im nimalo lako. Teško im je i neugodno doći, ali situacija je takva i pomažemo koliko god možemo - dodala je.






Ističe da pomoć u posljednje vrijeme donosi sve više građana, ustanova i donatora koji donose namirnice i rabljenu odjeću.

- Imamo trenutačno dovoljno svega. Malo je problematičnije s deterdžentom za pranje rublja, ali nastojimo im to osigurati barem svaki drugi mjesec. Ostaloga imamo dovoljni i nadamo se da ćemo pomoću donacija uspjeti osigurati dovoljne količine svega što je potrebno - rekla je na kraju.

Broj računa za donacije socijalnoj samoposluzi je HR6925000091501143464, Hypo Alpe Adria banka.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI