U Lipiku postoji prava kuća Djeda Mraza: ¨Želimo djeci pokazati da Božić nisu skupi pokloni¨

Ivana Pleše
(FOTO: Anđelko Banović)

18.12.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 5376

"Želim klizaljke", "Želim zmaja koji može letjeti", "Želim lutku Frozen", "Želim lijepo provesti Božić i mikrofon"......

Želje su ovo Chiare, Noe, Laure i Marte, lipičkih mališana koji su imali priliku posjetiti, ni manje ni više, nego Kuću Djeda Mraza i upisati se u knjigu utisaka. A takva kuća ovih dana u Lipiku doista postoji zahvaljujući obiteljima Pleše i Žunčić.




- Imali smo kuću koju ne koristimo i prošle smo godine odlučili u njoj urediti prostor kamo bi se djeca mogla doći družiti, zabavljati, nešto naučiti. Prikupili smo obiteljske igračke, knjige, pripremili razne ukrase i osmislili zabavan program i tako je nastala Kuća Djeda Mraza. Odaziv djece je bio odličan, svi su bili zadovoljni pa smo odlučili otvoriti ju za najmlađe i ove godine – objasnila je Ivana Pleše.







U tome su im, kaže, sada pomogli i Grad Lipik te nekolicina donatora pa je Djedicina kuća ove godine i ljepša i zanimljivija. Osim igračaka i knjiga tu su, naravno, i raznobojne svijetleće lampice, na ulazu čeka Rudolf, glavni sob i njegovi pomoćnici izrađeni od drveta. Ulaz je okićen lizalicama od stiropora, tu su i božićna drvca, saonice, a natpis "U kući Djeda Mraza vrijeme je stalo" sam za sebe dovoljno govori.






Kuća Djeda Mraza otvorena je između 17 i 21 sat. U nju svake večeri navraća 40 do 50 mališana. Svaki put ih čekaju drugi sadržaji tako da je u kući bilo vilenjaka, gledanja prigodnih filmova, Baka Mraz je čitala priče, klinci su se igrali božićnih inspektora pa su ocjenjivali sve što ih okružuje i slično.






- Ulaz se ne naplaćuje i mi od ovoga nemamo koristi, osim zadovoljstva da smo djeci koju roditelji ne mogu odvesti u neki veliki grad, omogućili doživljaj Božić. Djecu će posjetiti i Djed Mraz te im uručiti darove, no bit će to samo jabuke. Želimo tako djeci pokazati da Božić ne znači dobivanje skupog poklona nego je naglasak na druženju, prijateljstvu, na skromnosti Božića – rekla je na kraju Ivana Pleše.




























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI