Branitelji, vojska i policija u Voćinu: Sjećanje je to na pogibiju 47 civila

Sv. misa u crkvi u Voćinu
(FOTO: Facebook)

14.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3163

Pedesetak hrvatskih branitelja te pripadnici hrvatske vojske i policije sudjelovali su u Voćinu na obilježavanju 24. obljetnice teških stradanja mještana Voćina i razaranja tamošnje crkve. Srbi su , naime, 13. prosinca 1991. godine prilikom povlačenja iz Voćina, uništili hrvatske kuće te potpuno razorili crkvu staru više od 500 godina.







- Na sv. Luciju u Voćinu se obilježava spomen na pogibiju  47 žrtava, civila koju ubijeni u prosinu u Voćinu. Organizator hodočašća je HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Ovo je sedma godina kako na sv. Luciju odlazimo u Voćin jer je to naša biskupija, usko je sve povezano s krajem u kojem smo ratovali i Požeško-slavonska županija jedan je od pokrovitelja odlaska u Voćin - rekao nam je Krešimir Pavelić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije.


Misu je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević.
Prema odluci pape Franje, na Treću nedjelju došašća, požeški je biskup otvaranjem svetih vrata na voćinskoj svetišnoj crkvi ujedno otvorio Izvanredni jubilej milosrđa za Požešku biskupiju.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI