Kreativni i neovisni: Puno mojih prijatelja puši i pije

Izložba "Kreativni i neovisni"
(FOTO: Anđelko Banović)

14.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4794

"Neki od mojih prijatelja dosta često puše cigarete i piju alkohol. Oni možda ne razumiju da je to loša stvar i veliki problem. Teško je to spriječiti i bilo bi dobro da maloljetnici nisu u mogućnosti nabaviti alkohol i cigarete. Svima bi im bilo bolje da prestanu što prije moguće" rekao je učenik Gimnazije Požega, Luka Jengić na otvaranju izložbe učeničkih radova u sklopu natječaja "Kreativni i neovisni".




Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporaba droga, Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo raspisali su natječaj "Kreativni i neovisni".










- Cilj je upoznati javnost o zlouporabi droga i ostalih sredstava i s opasnostima koje one izazivaju. Često je problemima ovisnosti ugrožena populacija u srednjim školama. Svake godine je dobar odaziv, a cilj nam je vidjeti koliko su učenici upoznati s problemima ovisnosti kroz njihova kreativna razmišljanja u kategoriji likovnih radova, fotografije, plakata i jednominutnih filmova – rekao je Mato Matijević ispred Zavoda za javno zdravstvo Požega.






- Ove godine je broj učeničkih radova impresivan i povjerenstvo će uistinu imati težak zadatak odabrati najbolje. Ovo natjecanje je samo motiv da se u narednim godinama još više potrudite i da ova inicijativa doživi dugu tradiciju. Problemi odrastanja mladih su prepoznati i ovisnost je jedna od suvremenih problema s kojim se cijelo društvo treba pozabaviti. Županijsko povjerenstvo za borbu protiv ovisnosti će i dalje pomagati mladima da što kvalitetnije prebrode probleme odrastanja – rekao je zamjenik župana Ferdinand Troha.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI