Učiteljici iz Kaptola manekenstvo je hobi: ¨Cijenim iskrene, nenametljive i kulturne muškarce¨

Marija Matić
(FOTO: Tomislav Milanović)

13.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 23078

"Nešto više od tri godine bavim se manekenstvom. Od malena sam maštala o modnom svijetu, ali prije svega sam učiteljica" rekla nam je magistra primarnog obrazovanja, Marija Matić, koja živi u Kaptolu.

Marija je prije četiri dana predstavljena na portalu indeks.hr kao jedna od nepoznatih hrvatskih ljepotica iz lijepog slavonskog gradića – Požege. Manekenstvom se počela baviti dok je studirala u Osijeku.




- Završila sam nekoliko modnih tečajeva gdje sam naučila pravilno držanje, poziranje i fotografiju. Nakon toga sam nosila revije gdje sam bila zapažena pa sam bila pozvana u manekensko udruženje u Vinkovcima. Prije dvije godine bila sam na izboru ljepote za kraljicu Hrvatske, a u međuvremenu sam imala razne foto sessione. Nakon toga me zapazio još jedan fotograf pa sam bila na naslovnici mjesečnog magazina Osijek danas – rekla nam je Marija.


Osim manekenstva, glumila je u spotu osječkih repera "Shomija i Vukija" i u najnovijem spotu TS Posegana. Uz manekenstvo druga ljubav joj je glazba kojom se bavi rekreativno svirajući klavijature.



- U Hrvatskoj manekenstvo može biti samo hobi za zaradu džeparca. Malo je drugačija situacija nego u inozemstvu. Svjesna sam da je to zanimanje za određeni životni period, to ne mogu raditi vječno i zato mi je fakultet uvijek bio na prvom mjestu. Posao u struci je teško naći jer učitelja je sve više, a djece sve manje, pogotovo zbog masovnog iseljavanja u inozemstvo – dodala je.

Kaže da joj i kao većini zgodnih žena laska kada se muškarci okreću za njom, a osobine koje najviše cijeni kod muškarca su iskrenost, nenametljivost i kultura. Nema određeni fizički tip muškarca i jednom riječju voli džentlmene. Čula je za slučajeve nemoralnih ponuda u manekenstvu, ali na svu sreću kaže nije ih doživjela.



- Bitno je paziti s kakvim se ljudima radi i jesu li iskreni. Kada uđeš jednom u modni svijet sve ide samo od sebe. Hrvatice su lijepe žene i u Požegi ima jako puno lijepih cura koje bi svakako mogle uspjeti u manekenstvu. Svim djevojkama koje to žele preporučila bih da krenu od osnova i početaka, jer je tako najsigurnije. To nije veliki problem i vjerujem da će im svima kao i meni samoj biti drago pričati o tome i da će im ostati lijepa uspomena. Cure samo naprijed, krenite od početka i odvažite se – poručila je na kraju Marija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI