Pogledajte izložbu fotografija Marija Baraća uživo na internetu

Mario Barać
(FOTO: Iz priv. kolekcije M. Barać)

03.12.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 2748

Iza kolege Marija Baraća je jedanaest godina novinarskog staža tijekom kojega je snimio nebrojeno fotografija. Mali dio njih, tek 150, večeras će se moći vidjeti na izložbi koja po mnogo čemu neće biti obična. Kao prvo, riječ je o multimedijalnoj izložbi koja će se, osim u Gradskom muzeju gdje je postavljena, moći vidjeti i u nekim pakračkim kafićima te na Facebook stranici firme Sezame.pr koju je Mario nedavno osnovao. Nadalje, svečanog otvorenja neće biti, a izložba će trajati samo večeras.

- Ovakva izložba je moja ideja, iako vjerujem da je negdje netko već došao na sličnu i organizirao ovako nešto. Želja mi je bila napraviti nešto kroz jedan angažiraniji pristup koji će omogućiti da izložbu umjesto 70 ljudi koji će doći u Muzej, može vidjeti njih 700 ili više. Ovo je i način da prezentiram ideju kao i da promoviram svoju firmu. Nisam planirao nikakvo službeno otvaranje jer sam cijeli skup zamislio kao druženje s dragim ljudima pred blagdane uz glazbu i jedan mali domjenak. Svatko će dobiti i simboličan poklon što je ideja moje kćeri Marite: paketić šibica, obljepljen logom i s napisanom narodnom izrekom kao npr."Misli, da ne bi morao ponovo misliti"– pojasnio je Mario.

Prije nego je postao novinar Mario je radio u općini, ali kaže, "falila mi je dinamika" pa je završio kao novinar u lokalnom listu. Trebala mu je to biti neka vrsta obuke za rad na radiju koji se planirao otvoriti, ali nije do dana današnjeg pa je Mario ostao raditi u "Pakračkom" uz `izlete` s prilozima na radio postajama u Požegi i Daruvaru, na TV-u i na portalu.


 - Na kraju sam shvatio kako sam na novinarstvo zapravo gledao na idealistički način i odustao sam od njega. Ipak, vještine koje sam stekao tijekom tih godina, kao što su komunikativnost, osmišljavanje tekstova, promidžba, organizacija posla, odlučio sam iskoristiti u svojoj firmi – dodao je Mario.


Mada je puno pisao, radio priloge za radio i TV, fotografija je Mariju uvijek bila posebno draga jer, kako kaže, "u jednom djeliću možeš prenijeti sve bitno". Napravio ih je bezbroj, a najbolje su nastale kada se najmanje nadao.

- Ovih 150 koje sam izložio sam birao na način da svaka od njih kod gledatelja može izazvati neku emociju. Hoću li i kada ponovo napraviti kakvu izložbu, ne znam. Ne volim se ponavljati, ali nikad se ne zna što nosi život – zaključio je Mario uz poziv da njegovu izložbu pogledate večeras na www.sezamepr.hr, stranici koja će u funkciji biti od 18,30 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI