Igrajući se, učenici Kanižlićeve, razvijali didaktičke vještine

Igra
(FOTO: Bojan Miščević)

02.12.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 3861

Mladi hrvatski produkt dizajner iz Zagreba Marko Pavlović, predstavio je danas učenicima OŠ Antuna Kanižlića u Požegi dječje didaktičke igračke koje je osmislio. Učenici su imali priliku iskušati svoju motoriku i logiku igrajući se igračkama "Oblo” i "Logiq Tower”, hrvatskim uspješnicama na tržištu igračaka.






- Oblo je nastao kao studentski rad i to je igračka za predškolsku dob, radi se o didaktičkoj igrački koja razvija finu motoriku i koordinaciju oko-ruka, a Logiq Tower je igračka za nešto starije uzraste i to je mozgalica sa više od 24 tisuće rješenja u četiri nivoa. Sa ponuđenim elementima može se izgraditi toranj u četiri razine. I jedna i druga igračka rezultat su rada s kanadskom tvrtkom s kojom surađujem i vrlo dobro su prihvaćene na tržištu - rekao je Marko Pavlović.






Dodaje kako su igračke proizvedene od recikliranih i obnovljivih materijala a bez kemijskih aditiva i toksičnih boja, te su rezultat pažljivog i iscrpnog istraživanja. Suvremene tehnologije nametnule su i nove trendove na tržištu igračaka.

- Djeca su danas izložena velikoj količini informacija i nerijetko imaju problem sa zadržavanjem koncentracije na određenom problemu. Ove dvije igračke zahtijevaju upravo to – posvetiti određeno vrijeme određenom problemu - objasnio je Pavlović.





Prije radionice u Kanižlićevoj, mladi dizajner svoje znanje i ova dva rada, podijelio je i sa studentima Veleučilišta u Požegi.

Pavlović je za igračku Oblo dobio zlatnu Nagrada američkih industrijskih dizajnera, Nagradu Hrvatskog dizajnerskog udruženja, Nagradu njemačkih dizajnera, a Logiq Tower logičan je nastavak.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI