Štednja u Pakracu: Jedinstveni upravni odjel, 15 zaposlenih

Pakrac
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

23.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3848

Sanacija dotrajalog mosta u Španovici, novi kružni tok u Bolničkoj ulici, kanalizacija u Pakracu i Badljevini samo su neke od tema o kojima se raspravljalo na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Pakraca. Gradonačelnik Davor Huška najavio je daljnju racionalizaciju gradske uprave i štednju u proračunu.

- Proračunski manjak smanjen je sa 4 na 2,6 milijuna kuna smanjenjem materijalnih rashoda, plaća, smanjenjem broja djelatnika i mjerama za razvoj malog gospodarstva. Projekcija o radu gradske uprave je svesti broj službenika na oko 15, bez otpuštanja, vraćanjem jedinstvenog upravnog odjela s jednim pročelnikom i gradonačelnikom profesionalcem u budućnosti. 15 djelatnika je optimalan broj s obzirom na proračun, podatke iz popisa stanovništva, a time se nećemo dovesti u opasnost od obveze otpuštanja zbog eventualne odluke Vlade - rekao je gradonačelnik Huška (HDZ) odgovarajući na pitanje oporbenih vijećnika o proračunskom minusu.

- U roku od mjesec dana stručne službe će izraditi projekciju organizacije i troškova jedinstvenog upravnog odjela, nakon čega će se isto razmotriti na međustranačkoj koordinaciji, ako prijedlog bude prihvaćen, postoji mogućnost ovakve reorganizacije gradske uprave do početka iduće godine - dodaje Huška.


Zoran Krejči (SDP) pitao je kako to da su u Bolničkoj najavljeni nogostup i biciklistička staza, a izgrađen je kružni tok.
- U Bolničkoj ulici završeni su radovi na kolniku, na inicijativu struke, izgrađen je kružni tok, zamijenjen za javnu rasvjetu u ovoj fazi projekta, za što će se raspisati poseban natječaj. Temeljem potpisanog višegodišnjeg ugovora sa tvrtkom „Cestar“, radovi na izgradnji biciklističke i pješačke staze nastavljaju se u proljeće - odgovorio je Huška.


U nastavku sjednice Gradsko vijeće je većinom glasova usvojilo razna izvješća, među kojima je definitivno najzanimljivije ono o radu Poduzetničkog centra Pakrac.
- Od 37 kandidiranih projekata, odobreno je 34, ukupne vrijednosti 2,6 mil. kuna. Osim navedenih, odobreno je i 6 EU projekata za fond IPA, a u suradnji sa Gradom pripremljena su 2 projekata za isti EU fond. 2010. godina završila je pozitivno i sve obveze su podmirene - ustvrdila je Mirjana Reili, direktorica PC Pakrac.
Klub HDZ-a je izrazio podršku radu PCP-a, a oporbeni vijećnik Miroslav Kolar (HNS) se pitao kako onda nema većeg zapošljavanja i zašto je županija i dalje na dnu ljestvice konkurentnosti, stoji u zapisniku s 13. sjednice Gradskog vijeća grada Pakraca, objavljenom na službenoj stranici grada Pakraca.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI