Varaju preko telefona: ¨Zvali su me u 22,30 za kvalitetu interneta, to je sigurno muljaža!¨

Ilustracija
(FOTO: Vjeran Blašković)

30.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6579

Prevare s telefonima, naplatom poziva, skidanjem novca s pre-paid uplata mobilnih operatera itd. ne prestaju, a opreza ikada previše. Tako nam se u redakciju javila čitateljica iz Požege koja upozorava i druge da je zlonamjerni poziv s broja iz Njemačke primila navečer u 22,30 sati. Prevaranti očito ne biraju niti način niti vrijeme kad će varati.

- Molim vas provjerite o čemu se radi. Prihvatila sam poziv s broja 004915145666357 na mom fiksnom telefonu, a radi se o njemačkom Vodafone broju. Taj netko predstavio se kao služba T-coma i raspitivao se o kvaliteti usluge, brzini interneta i sl., odmah sam prekinula - kaže naša čitateljica i dodajte kako je taj netko znao njeno ime i prezime.




- Vidjela sam da je njemački broj i javila sam se jer mi je majka u inozemstvu pa sam prihvatila poziv, a da nisam do kraja vidjela broj - napisala je čitateljica želeći tako upozoriti i druge na moguće zloupotrebe.


Upit smo proslijedili u Hrvatski telekom i dobili odgovor.
"Naše službe ne zove i provjeravaju usluge, osim ako je riječ o prijavljenim smetnjama po istim. U tom slučaju tehničari ponekad nazovu korisnika kako bi provjerili dodatno s korisnikom nakon otklona smetnje je li sve u redu ili kako bi dogovorili dodatne radove. Broj koji je naveden ne pripada našim službama i preporučujemo svim korisnicima da na nepoznate brojeve neobične numeracije ne odgovaraju, a pogotovo da ne davaju informacije o svojim uslugama ili osobne podatke".

Dodaje kako Hrvatski telekom do sada nije dobio nikakve informacije o mogućim prevarama s navedenog broja. "Također nam se ni korisnici nisu javljali zadnjih dana konkretno vezano za takvu situaciju. No s obzirom na to da smo i prije imali informacija o pozivima s "neobičnih" brojeva, preporuka je uvijek ista, napisala nam je u odgovoru djelatnica Hrvatskog telekoma.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI