¨Želimo vratiti tradiciju, kako su to nekada radili naši stari¨

Jaslice u Donjoj Obriježi
(FOTO: Pakrački list)

26.11.2015. | L.Galic/Pakrački list
Pregleda: 4364

Ispred župne crkve sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi pored Pakraca postavljene su jaslice članice Udruge žena Donja Obrijež postavile su jalsice, objavio je portal Pakračkog lista.

 - Prošle godine smo prvi puta postavili jaslice, a u ukrašavanju rado pomažu svi, od članova DVD-a, nogometnog kluba do samih mještana stoga nam je i nakana da to postane tradicionalno. Prigodnim ukrašavanjem jaslica želimo vratiti tradiciju, kako su to nekada radili naši stari. I ove godine prije polnoćke župnik će blagosloviti jaslice, a adventski vijenac bit će spreman za paljenje prve svijeće - izjavila je za Pakrački list Tatjana Grlica, predsjednica Udruge žena Donja Obrijež.

Pomogli su i članovi DVD Donja Obrijež koji su postavili štalicu izrađenu od prirodnih materijala,  drvenu konstrukciju ispunjenu slamom i kukuruzovinom. Osim figura  Svete obitelji u prirodnoj veličini i ova štalica ima svoje "blago", a uz veliki okićeni bor te adventski vijenac mještane će zasigurno razveseliti  mali donjoobriješki  Betlehem u središtu sela.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI