Djeca Kanižlićeve škole: ¨Ovo je poruka mira za nove generacije¨ (FOTO)

Svijeće za Vukovar
(FOTO: Bojan Miščević)

17.11.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 4055

Četvrtu godinu zaredom Osnovna škola Antuna Kanižlića organizirala je prigodni program u dane obilježavanja vukovarske tragedije.

Tako su danas, dan prije obljetnice pada grada heroja, u školskom dvorištu održali kratki program te zapalili svijeće u znak sjećanja na žrtve.

- Cilj nam je proučavati Domovinski rat. Ove godine smo imali trodijelni projekt. Naši učenici u prvom dijelu su obrađivali rat i stradanje u Vukovaru. U sklopu tog su neka djeca prošlog tjedna posjetili Spomen-sobu u Gradskom muzeju, ovo danas je komemorativnog karaktera, a u trećem dijelu koji će se održati sljedeći tjedan će gostovati stradalnik Vukovara Marijan Gubina. Predavanje je nazvano Mirotvorac jer se želimo baviti kako ratom i stradanjem, ali tako isto i dati novu poruku generacijama koje dolaze, a to je poruka mira, slobode i domoljublja - izjavila je Klaudija Gašpar, nastavnica povijesti i voditeljica projekta.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI