¨Današnji dan označava da mladi mogu imati utjecaja na društvo. Želimo da se čuje naš glas¨

Teodora Raguž i Ružica Maurus
(FOTO: Tomislav Milanović)

17.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4136

Debatom, izložbom fotografija i dramskom radionicom te koncertima učenika Glazbene škole Požega u kojima je sudjelovalo oko 300 učenika danas je u Požegi obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca.






- Današnji dan označava da mladi poput nas mogu imati utjecaj na društvo te mogu biti dio aktivnog društva. Želimo da se čuje naš glas i želimo promjene u društvu. Mislimo da možemo utjecati na njih. Glavna organizacija se svela na mene i potpredsjednicu Vijeća učenika Ružicu Maurus, tako da je bilo poprilično zahtjevno. Imali smo i pomoć sa strane, ali ovo nam je prvi takav događaj u kojem smo dosta toga riskirali – rekla je predsjednica Vijeća učenika Požeško-slavonske županije, koja obavlja i dužnost tajnice Nacionalnog vijeća učenika RH, Teodora Raguž.






Koncertom smo napravili kratki presjek onog što znamo, da vidite što vaši kolege rade u svom životnom odabiru. Ovo je glazba koju niste mogli slušati u puno navrata. Ona se ne sluša u diskotekama i kafićima, ovo je jedna potpuno drukčija priča. Mnogi vrsni umjetnici za našu dvoranu kažu da je jedna od najboljih u Europi što se tiče akustike, zato smo danas svirali akustično, bez razglasa – rekao je ravnatelj Glazbene škole Požega, Veljko Valentin Škorvaga.





Srednjoškolcima koji su ispunili koncertnu dvoranu obratili su se i zamjenik župana Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Vesna Vlašić.





Vijeće učenika Požeško-slavonske županije organiziralo je Međunarodni dan srednjoškolaca u suradnji s Glazbenom školom Požega, Savjetom mladih u Požegi, Gradom Požegom, Požeško-slavonskom županijom, PANORO-m i Zvečevom.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI