¨Javne rasvjete nemam, ali mi Grad šalje račune. Ja sam baba pa mi nije potrebna, jel` tako?¨

Ruža Crnković iz Ratkovice
(FOTO: Anđelko Banović)

13.11.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 3970

"Javne rasvjete nemam, ali mi Grad Pleternica uredno svaki mjesec šalje račune", požalila nam se Ruža Crnković iz Ratkovice pokazujući uredno složene odreske od prethodnih mjeseci.

- Još prije deset godina su mi Lucić i Aladrović pred izbore obećali kako ću dobiti rasvjetu, ali ništa do danas, očito su to bila samo predizborna obećanja – dodala je ljutito Ruža.




Kuća Ruže Crnović nalazi se malo podalje od ostalih kuća u selu, uz samu željezničku prugu i do nje nema ceste, nego se dolazi utabanom stazom preko zelene površine. Kad se smrači, a u ove kasne jesenske i zimske dane to bude već oko 17 sati, do nje je teško doći.


- Ne vidim kuda stajem, bojim se o nešto zatepsti i iz kuće jednostavno predvečer i kasno na večer ne izlazim. Kad sin i brat dolaze do mene, idu autima pa si tako osvjetljavaju put, a ja se pješice ne usudim nikuda izlaziti. Kuća moga brata je tu u blizini i on ne brani da se vod s nje produži prema meni, trebalo bi postaviti samo jedan stup i problem bi bio riješen – pojasnila je Ruža.



Ranijih godina, nastavila je, redovito je odlazila na sastanke koji su se održavali pred lokalne ili parlamentarne izbore i uvijek je zapitkivala za svoju rasvjetu. Razgovarala je, kaže, i s predsjednikom mjesnog odbora i samo dobivala obećanja.

- Sad pred izbore tu u jednoj ulici koju mi zovemo Vukovarska, čovjeku su u dvorište postavili stup, a zašto ne bi mogli i meni? Ja sam baba i meni onda javna rasvjeta nije potrebna, jel` tako? - ljutila se dalje gospođa Ruža.



Smeta je, dodala je, što je još u bivšoj državi uredno platila postavljanje javne rasvjete, a sada je svi imaju osim nje. Mjesečna rata, kaže, nije velika ali...

- Račun je između 17 i 18 kuna, ali pitam vas, zašto da plaćam i to kad živim u mraku? Pitala sam to i čovjeka iz HEP-a koji je jednom prilikom došao u selo pa mi je kazao da ne moram plaćati ako nemam struje. I drugi su mi ljudi kazali neka ne plaćam račune, ali onda će mi "sjesti" na mirovinu. Na kraju krajeva,u redu, ne moraju mi postaviti javnu rasvjetu. Neka mi onda ne šalju račune – zaključila je gospođa Ruža.





- Znam za problem tj. nepostojanje javne rasvjete do kuće gđe. Crnković jer je njihova kuća udaljena od ostalih kuća u Ratkovici. Takvih problema ima još na području našeg grada i rješavat ćemo ih sukladno našim mogućnostima jer su troškovi produljenja javne rasvjete na takvim mjestima izuzetno visoki - prokomentirala je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić problem Ruže Crnković iz Ratkovice.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI