¨Kad odrastem, obavezno ću imati konje. Oni obogaćuju našu obitelj, želim da tako ostane zauvijek¨

Sunčica Kuba sa Zloćom i Zorom
(FOTO: Lidija Galić)

10.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8886

Gotovo da nema manifestacije u Požeštini na kojoj nije obitelj Kuba iz Jakšića. Veliki su zaljubljenici u konje, a za sve su "krivi" 17-godišnji Marko i 12-godišnja Sunčica.

- Nismo prije imali konje. Brat i ja smo stalno gnjavili tatu da nam kupi jednog. Prije tri-četiri godine ispunio nam je želju i kupio Zoru i Zloću. Nije Zloća zločesta, samo smo joj takvo ime dali. Danas imamo sedam konja - kaže nam Sunčica dok s puno ljubavi miluje i ljubi svoju mezimicu.




- Druga djeca vole psiće i mačke, a ja volim konje. To su tako plemenite životinje. Osjete da ih volim i onda su pažljivi prema meni - dodaje.


Kaže da je lijepo imati konje, ali da su ujedno i velika obaveza. No, njoj ništa nije teško jer konji su joj velika ljubav.

- Svi brinemo o njima. Prežemo ih, jašemo i oremo. Moj je zadatak da ih četkam. Moramo redovito s njima na jahanje jer moraju biti u kondiciji. Najčešće na jahanje idem s tatom, ali pridruže mi se i prijateljice. Konji traže puno pažnje, ali oni to osjete i uzvrate vam istom mjerom  - kaže Sunčica.



- Konji su moja velika ljubav. Kad odrastem i budem imala svoju obitelj, obavezno ću imati konje. Oni obogaćuju našu obitelj, želim da tako ostane zauvijek - rekla nam je na kraju 12-godišnja Sunčica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI