Studenti VUP-a slušaju predavanja francuskih profesora i slovenskog poduzetnika

Studenti VUP-a na predavanju
(FOTO: Vjeran Blašković)

05.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4519

Studenti požeškog Veleučilišta redovito sudjeluju u razmijeni studenata s europskim učilištima i veleučilištima s kojima VUP ima potpisan sporazum o mobilnosti kroz program Erasmus+. Koje su im mogućnosti i kako to izgleda u Francuskoj danas su požeškim studentima na predavanju pojasnili gosti iz Toulousea. Studenti će imati priliku i poslušati predavanje 27-godišnjeg gosta iz Slovenije poduzetnika Tima Kremiča koji ima tvrtku za obrazovanje nautičara, ali je i partner u školi stranih jezika u Ljubljani. Nautičku školu otvorio je i Hrvatskoj.


Tim Kemič

Na praktičnim radionicama koje traju cijeli ovaj tjedan on sa studentima izrađuje poslovni plan, razvoj poduzetničkih ideja, pojašnjava njihovu implementaciju te općenito studentima govori o procesima u poduzetništvu.


- Moja motivacija je bila da ih potaknem da oni koji su razmišljali o poduzetništvu da krenu, a oni koji nisu da vide da svatko od nas može biti poduzetnika ako ima volju i želju - rekao je Kremič.


- Nama su danas gosti profesori iz francuskog konzorcija poljoprivrednih fakulteta. Oni povezuju poljoprivredna poduzeća i obrazovane institucije, već su posjetili Alles, danas poslijepodne idu u Kutjevu i Vinariju Krauthaker, a sutra odlaze u Osijek na Poljoprivredni fakultet - rekla je Barbara Pisker Erasmus+ koordinatorica na Veleučilištu u Požegi.


Barbara Pisker

Dodaje kako je u tijeku natječaj za studente u kojemu je ponuđen niz aktivnosti kako za studente tako i nastavno osoblje koji se zatvara u utorak. Tada će na VUP-u biti održan i Erasmus+ info dan na kojemu će gostovati predavač iz Grčke koji će predstaviti tvrtku koja posreduje između studenata, hostela i tvrtki te pronalazi studentima mjesta za stručnu praksu.

- Sljedeći ciklus Erasmus+ mobilnosti bit će uskoro, imamo dosta prijava, u Njemačkoj su bila tri studenta ekonomije, kod nas je bila i njihova koordinatorica. Osim toga sveukupno je bilo 11 mobilnosti u okviru Erasmus+ programa - zaključila je koordinatorica Pisker.


Profesori iz Francuske


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI