¨Prilika je to za ostvarivanje kontakata poslodavaca i potencijalnih zaposlenika¨

Marija Užar
(FOTO: Lidija Galić)

30.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8794

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega, pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege organizira u utorak, 3. studenog, osmi po redu Sajam poslova. Održat će se u prostorijama Gimnazije Požega.

Namijenjen je nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i svim ostalim tražiteljima zaposlenja i osobama koje žele promijeniti ili razvijati svoju karijeru.

- Očekujemo oko 30 izlagača, a uz poslodavce i obrazovne ustanove za obrazovanje odraslih, na sajmu će izložbeni prostor imati i potporne institucije za razvoj gospodarstva, kao i drugi relevantni dionici na tržištu rada. Prilika je to za ostvarivanje kontakata poslodavaca i potencijalnih zaposlenika, poticanje nezaposlenih osoba u aktivnom traženju posla, stvaranje partnerstva i suradnje svih dionika na tržištu rada, pružanje informacija o mogućnostima zapošljavanja, obrazovanja i cjeloživotnog učenja - pojasnila je Marija Užar, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Požega.





Ističe da nezaposlene osobe i tražitelji zaposlenja na Sajmu poslova imaju priliku uspostaviti direktnu komunikaciju s poslodavcem, predstaviti se i ostaviti svoj životopis, prikupiti informacije o poslodavcu te o njegovim trenutačnim, ali i budućim potrebama za zapošljavanjem, procijeniti vlastite kompetencije u skladu sa zahtjevima poslodavaca te se informirati se o mogućnostima obrazovanja i usavršavanja na području Požeško-slavonske županije.

- Poslodavci na Sajmu poslova imaju mogućnost izravnog kontakta s potencijalnim radnicima, stvoriti vlastitu bazu posloprimaca temeljem prikupljenih životopisa, upoznati dionike tržišta rada s područjem svoga rada i budućim planovima rasta i razvoja te uspostaviti partnerski odnos i suradnju s partnerima iz okruženja - dodaje Užar.

Prilika je to svima da saznaju nešto više o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a neke od njih su Mjere aktivne politike zapošljavanja (potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i obrazovanje), Profesionalno usmjeravanje ( portal za upravljanje karijerom e-Usmjeravanje), Sezonsko zapošljavanje na moru (informacije i prijave za Sezonu 2016.), Mogućnosti zapošljavanja na europskom tržištu rada (EURES portal), Garancija za mlade i Europski socijalni fond.



Sajam poslova je otvoren od 10 sati, svečano otvorenje je u 11 sati, nakon čega će ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić , prezentirati mogućnosti korištenja mjere za poticanje zapošljavanja mladih na tribini pod nazivom "Naši mladi – naša budućnost".

S početkom u 13 sati prezentacija će biti održana u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijska komora Požega, Vukovarska 6.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI