Nepoznati muškarac ulazi im u dvorišta: ¨Pojavljuje iza ponoći kad se gasi javna rasvjeta. Bojimo se¨

Kristina Vladić
(FOTO: Anđelko Banović)

24.10.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 13940

Brodskim Drenovcem vlada strah, osobito među ženama i djecom. Sve zbog nepoznatog muškarca koji noću hoda selom i zalazi u dvorišta. - Uvijek se pojavljuje iza ponoći kad se gasi javna rasvjeta. Ima bateriju i onda ulazi u dvorišta. Ništa nikome nije odnio, ali dovoljno je da dođe onako u mraku i zasvijetli. Sve žene govore o njemu i boje se pa i malo starija djeca koja razumiju. Nitko ne voli izlaziti kad se smrači jer možda će doći i ranije – ispričala je Kristina Vladić.






Njezina svekrva Ivka oporavlja se nakon prometne nesreće i uglavnom vrijeme provodi u krevetu.- Bojim se, nije ugodno kad ti po noći netko hoda po dvorištu. Sin Ivica je nedavno jednu noć ostao na balkonu i čekao ga je. Čim se ugasila javna rasvjeta, nije prošlo ni deset minuta, a on se pojavio. Sin je potrčao za njim, ali se sapleo u mraku i ovaj mu je pobjegao. Kaže da je to bio visok muškarac i dosta jak. Imao je kapuljaču na glavi i nije mu vidio lice. S obzirom na svoju visinu i težinu, jako je spretan i brzo se izgubio – dodala je Ivka.


Da je riječ o spretnom i okretnom muškarcu potvrdio nam je i Mijo Sivonjić.

- Prije desetak dana je bio tu kod nas. Došao je čim se ugasila javna rasvjeta. Tu u dvorištu je stajala posuda za hraniti svinje pa je u mraku stao na nju i ona je odskočila. Lupilo je i sin mi veli: Netko nam je u dvorištu! Potrčao je za njim, ali se on u trenu izgubio. Pogledajte koliko je visoka metalna ograda, preskočio ju je bez problema. Sve mi se nešto čini da bi to mogao biti netko poznat jer zna kuće i vrtove i kuda treba pobjeći – sumnjičav je Mijo Sivonjić.





Nepoznati muškarac, kojega u Drenovcu smatraju manijakom i `malo lupitog u glavu`, počeo se pojavljivati prije otprilike dva mjeseca. Na prve priče, kažu mještani, većina se baš i nije obazirala misleći da je netko zalutao ili se napio, a sad su svi počeli, čim ga vide, zvati policiju. Pojavile su se i sumnje kao kod Mije Sivonjića.

- Zamislite ovo,ima tome možda mjesec dana, suprug je bio u Njemačkoj, a kći i ja kod tete. Vratile smo se oko deset navečer i otišle spavati kad, probudim se u noći i vidim dvorište obasjano! Nakon što smo mi legle, netko je bio upalio svjetlo u šupi. A pogledajte, prekidač je iza grede i ne vidi se. Tko zna gdje se kod nas u šupi pali svjetlo? Ili je promatrao iz vrta što mi preko dana radimo pa je primijetio ili je to netko iz sela tko zna. Ništa nam nije odneseno, ali ovo je sad prevršilo svaku mjeru - kazala nam je Jelica Samardžija.



U PU Požeško-slavonsku poslali smo upit je li policija poduzimala kakve radnje vezane za prijave mještana.

- Policijski službenici PP Pleternica izašli su na mjesto dojave i razgovarali s osobom koja je prijavila događaj "lupanja" po ulaznim vratima, ali koja je isto tako tvrdila da nije uočila nikakvu osobu. Za napomenuti je da nisu uočena oštećenja na ulaznim vratima dojavitelja te da obilaskom šireg susjedstva kao i cijelog mjesta Brodski Drenovac nisu zatečene sumnjive osobe niti vozila - odgovor je iz PU koji potpisuje glasnogovornica Ivana Radić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI