Pleterničanima odobren novac za projekt ¨Svijet kroz dječje oči¨

Dramska radionica u sklopu projekta "Svijet kroz dječje oči"
(FOTO: GKPZ)

21.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 2763

Društvu Naša djeca iz Pleternice odobrena je 41 tisuća kuna za nastavak projekta "Svijet kroz dječje oči". Prvi dio projekta proveden je od listopada 2014. do kraja lipnja ove godine, a za njega je Ministarstvo socijalne politike i mladih odobrilo 34 tisuće kuna.

- U sklopu projekta održali smo kazališne radionice. U planu ih je bilo 36, no zbog velikog interesa djece imali smo ih čak 79. Kroz radionice je prošlo 64 djece. Pripremili smo predstave za Božić i Svjetski dan kazališta, a sudjelovali smo i na kazališnom festivalu KaZlaDo. Organizirali smo književne radionice, kvizove, radionicu pisanja pisama, zatim likovne radionice u suradnji s Udrugom Osmijeh i udruženjem PožArt. Imali smo radionicu izrade lutaka, glazbene radionice u suradnji s Glazbenom školom Pleternica te edukacije za djecu o njihovim pravima - rekla nam je Renata Matičević, predsjednica Društva naša djeca i voditeljica projekta.

Drugi dio projekta, uz već započete aktivnosti, bit će obogaćen filmsko-kritičkim radionicama, organizirat će i obiteljska druženja za roditelje i djecu.
- Lani su roditelji bili uključeni u edukacije o potrebama djece s poteškoćama u razvoju. Ove godine roditelji će biti uključeni u zajedničke aktivnosti u kojima će sudjelovati cijele obitelji - dodala je Renata Matičević.


Ministarstvo socijalne politike i mladih putem Zaklade "Slagalica" u okviru Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece odobrilo je 14 projekata, a pleternički je jedini s područja naše županije.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI