Poduzetnička zona na čekanju: ¨Neka saborski zastupnici pokažu žele li doista razvoj ovog grada¨

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege
(FOTO: Lidija Galić)

13.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6745

Još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi između Grada Požege i Republike Hrvatske oko dijela zemljišta u požeškoj Poduzetničkoj zoni. Prema riječima gradonačelnika Vedrana Neferovića, taj će problem zasigurno dočekati nove saborske zastupnike jer su pred nama parlamentarni izbori.

- Pozivam sve buduće saborske zastupnike ispred Grada Požege da konkretno na ovom primjeru pokažu žele li dosita razvoj ovog grada i svojim autoritetom saborskog zastupnika pomognu u rješavanju ovog problema u DUDI-ju. Ovo je stepenica više i oni ne mogu biti amnestirani od svojih aktivnost. Ako se zalažu za razvoj, postoji njihova odgovornost da nešto odrade za ovaj grad, a ne samo čisto politiziranje - pozvao je gradonačelnik Vedran Neferović.

O cijeni i uvjetima odlučit će Gradsko vijeće


Kaže kako je riječ o postupku koji bi mogao trajati poprilično dugo te da ima saznanja da je u pojedinim jedinicama lokalne samouprave desetak projekata teških oko milijardu kuna stajalo i čekalo odluku DUDI-ja.


Ističe da je Grad odradio sve što je bilo potrebno u Poduzetničkoj zoni, no dok se problem državnog zemljišta ne riješi, parcele neće moći biti ponuđene budućim poduzetnicima.



Na oko 37 hektara površine u zoni će biti čestice veličine od 700 do 23 tisuće četvornih metara. Prosječna veličina parcele će biti oko dvije tisuće četvornih metara. Desetak čestica je u vlasništvu Grada Požege. O cijeni i ostalim uvjetima pod kojima će parcele biti ponuđene poduzetnicima odlučit će Gradsko vijeće.

Poduzetnički inkubator spreman, natječaji kasne

Što se pak tiče Poduzetničkog inkubatora, riječ je o projektu teškom oko 15 milijuna kuna i proteže se na površini od 5,7 tisuća četvornih metara.

- Prostor obuhvaća četiri proizvodne hale, 13 uredskih prostorija, te po jednu edukacijsku i konferencijsku dvoranu. Ono što ovaj prostor omogućava je modernizacija i inovacija s trendovima koji uključuju i različite soft mjere i odnose se na jedan zajednički prostor u kojem može raditi više različitih poduzetnika - pojasnila je Ines Čevapović, voditeljica projekta u Upravnom odjelu za EU integracije.

- Natječaji za poduzetnike kasne i plod su neodgovornog ponašanja onih koji su ih trebali raspisivati. Ako želimo poticati poduzetništvo, trebamo poticati i brzinu raspisivanja natječaja. Mi smo spremni, ali nedostaju natječaji Ministarstva poduzetništva- zaključio je Neferović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI