Marija je najuzornija žena: ¨Sretna sam. Već 10 dana pečemo kolače i pripremamo se za ovo¨

Marija Ribičić iz Grabarja najuzornija je seoska hrvatska žena
(FOTO: Lidija Galić)

11.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10451

"Sretna sam što sam ponijela titulu najuzornije hrvatske seoske žene. Deset dana već pečemo kolače i pripremamo za ovaj dan. U obitelji nas pod istim krovom žive četiri generacije, od početka su uz mene i velika su mi podrška. Puno toga se danas bodovalo. Prikazali smo sve ono čime se bavimo, a to je tradicionalni način života i sve što sami proizvodimo od kruha, kolača, sira, nadalje", rekla je sa suzama radosnicama Marija Ribičić iz Grabarja, najuzornija hrvatska seoska žena 2015.



34-godišnja Marija u obitelj Ribičić došla je s 19 godina. Znala je da dolazi na veliko seosko imanje gdje svi puno rade i dobro se slažu. Bave se poljoprivredom i stočarstvom. Uz brojne obveze na imanju Marija, suprug Ivica i sinovi Mihael, Stjepan i Fabijan vrlo su aktivni u kulturno-umjetničkom društvu "Poljadija", imaju konje s kojima odlaze na pokladna jahanja, a anagažirani su i u vjerskom životu svoje župe.







Među brojnim nagradama Marija je dobila putovanje u Bruxelles. Poklon je to EU parlamentarke Marijane Petir.



- U našoj obitelji žive dvije snahe i dvije svekrve. Ponosna sam na Mariju. Ona je izuzetna osoba, dobra, vrijedna i sposobna. Mlada je došla u našu obitelj, ali nikad nije bilo nikakvih problema. Međusobno pomažemo jedni drugima i to je naša svakodnevica. Život je prekratak da bismo ga loše živjeli - pohvalila je Mariju njezina svekrva Marija Ribičić.



Izbor za najuzorniju seosku hrvatsku ženu održan je u organizaciji Udruge "Uzorna hrvatska žena" u Velikoj, a za titulu najuzornije natjecala se 23 kandidatkinje iz 12 županija.

Prva pratilja je Martina Medvidović iz Sikirevaca, a druga Božica Miskrić iz Čajkovaca.

Dogodine će domaćin izbora biti u Grabarju. Prije toga, Ribičićevi će Marijinu pobjedu proslaviti, kažu, velikom feštom kao pravi Slavonci.



FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI