Nastavljaju se radovi na bivšem vrtiću, a novi vrtić dobiva solarnu elektranu

Bivša zgrada dječjeg vrtića
(FOTO: Anđelko Banović)

28.09.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 3664

Ovih dana kreću radovi na nastavku uređenja nekadašnje zgrade dječjeg vrtića u Pleternici. Riječ je o projektu Grada Pleternice uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kojim će se zgrada prenamijeniti.

- Prije par mjeseci smo izmijenili stolariju. Sad će krenuti izmjena krovišta i nova fasada. To će biti prostor za udruge s uredima i konferencijskom dvoranom. Vjerujem da će radovi završiti do kraja godine, a sljedeće godine nam preostaje unutarnje uređenje. Već nam je odobren novac iz Fonda za zaštitu okoliša za grijanje, ali to ćemo realizirati tek u 2016. godini - rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Radove u 60-postotnom iznosu financira Fond, a preostalih 40 posto Grad Pleternica iz svoga proračuna. Ukupna je vrijednost radova 600 tisuća kuna plus 200 tisuća kuna za grijanje.


Uskoro će krenuti i postavljanje solarne elektrane na zgradi novog dječjeg vrtića. Gradu Pleternici je odobrena potpora za elektranu snage 30 kW koja će proizvoditi struju i sustav pregrijavanja sanitarne vode u vrijednosti preko 600.000 kuna.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI