¨Neka se talasa do kraja. Tražim informacije o projektima i dokumentaciji zadnjih 10 godina¨

Ante Šolić (HDZ)
(FOTO: Lidija Galić)

26.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7368

Pitanje građevinske dozvole za parkiralište ispred kuglane ponovno je aktualizirano na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Požege. Vijećnik Kazimir Balog (NL Nine Smolčića) postavio je pitanje ima li parkiralište iza Gradske kuće potrebnu dokumentaciju kao i cesta preko Vrhovaca prema autoputu što je izgrađeno za mandata bivšeg gradonačelnika Zdravka Ronka.



- Parkiralište je asfaltirano za potrebe objekta gradske uprave. Građevinska dozvola nije ishođena jer se zahvatu pristupilo sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama. Dakle, identičan postupak kao što smo imali u slučaju gradske kuglane. Što se tiče ceste od Požege preko Vrhovaca do Kapele, izrađena je projektna dokumentacija prema ugovoru koji je ŽUC sklopio s poduzećem ZG projekt iz Zagreba. Grad Požega nije zatražio provođenje postupka dobivanja građevinske dozvole budući da nije bio investitor spomenutih radova. Cesta je izgrađena sredstvima Hrvatskih cesta koje nisu pokrenule postupak dobivanja građevinske dozvole tako da ona nije mogla biti izdana - odgovorio mu je gradonačelnik Vedran Neferović dodajući da je cijela priča oko parkirališta uz kuglanu bila bespotrebna i neugodna.





- Nije rađeno mimo zakona jer ljudi koji su radili su znali na koji način su do tada rješavali neke situacije gdje nitko nije pozivao bagere, prijetio rušenjem i kaznenim prijavama - dodao je.

Balog je potom pitao je li građevinska inspekcija tražila ikad rušenje parkirališta iza Gradske kuće i jesu li se protiv koga podnosile kakve prijave kao što je to sada slučaj.

- Ne znam je li tad podnošena kakva kaznena prijava - odgovorio je Neferović

- Je li nešto smiješno? Ne volim kad mi se smiju u facu - odbrusio je u tom trenutku vijećnik Balog HNS-ovoj vijećnici Tamari Puač.

- Nije smiješno, ali ne znam o kakvim kaznenim prijavama govorite i tko ih je podnio jer mi tu informaciju nemamo - odgovorila mu je.

- Vidim da se talasa pa neka se talasa do kraja. Tražim da se dostave informacije o projektima u zadnjih deset godina i jesu li imali svu dokumentaciju pa idemo istjerati mak na konac - zatražio je potom HDZ-ov vijećnik Ante Šolić.



Predsjednik vijeća rekao je kako će se zatražene informacije prikupiti te poručio Šoliću da je to mogao tražiti i prije jer je bio vijećnik i u prošlom mandatu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI