Ronko prozvao Neferovića da je obmanuo građane; Neferović izišao: ¨Ne mislim Vas slušati¨

Zdravko Ronko (SDP) prozvao je gradonačelnika da je obmanuo građane
(FOTO: Lidija Galić)

24.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9212

"Što vi pričate? Vratit ću se kad gospodin završi" rekao je gradonačelnik Vedran Neferović te napustio sjednicu Gradskog vijeća kad se u raspravu o gradonačelnikovom polugodišnjem izvješću o radu uključio SDP-ovac Zdravko Ronko. Ronko je naime, na sjednicu došao sa zakašnjenjem te se odmah uključio u raspravu.






- To vam je vrlo jednostavno. U šestom ste mjesecu govorili da nam zbog poreza na dohodak nedostaje u proračunu šest milijuna kuna i da zbog tog ne možete napraviti to, to i to. To vam sve piše u medijima kad ste imali tiskovne konferencije. Pitanje je što ćemo sada kad nije istina da novac nedostaje, kada minus nije šest milijuna kako ste tvrdili građanima i kad je s prihodima sve u redu jer minus je samo 34 tisuće kuna ili 0,1 posto. Vi ste hrpu nabrojili stvari koje nećete odraditi zbog toga što je Vlada smanjila porez na dohodak kad je u pitanju prihod jedinica lokalne samouprave. Jednostavno, nema tog minusa koji vam je poslužio kao izgovor za posao koji ste kao planirali. Početak i kraj - ustvrdio je Zdravko Ronko.






- Da, fali 15 milijuna kuna za prodaju zgrade Porezne uprave, a na kraju je došao račun da se treba platiti sudske troškove blizu milijun kuna. Kad govorimo o obmanama nisam mogao to prešutjeti jer toga sam se naslušao kao i onog "svako jutro pet tisuća kuna u džepu" što je bila fikcija jednog čovjeka koju će platiti svi građani - dodao je na to predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić.





- U svakom slučaju građani Požege su zbog ove odluke Vlade osjetili što to znači i koliko smo sredstava izgubili. Ovo što Vi radite je postalo maltretiranje i vijećnika i javnosti i građana i neću se na Vas više referirati. Ako treba dat ćemo vam trg pa držite ekonomske storije, a ja Vas zaista ne mislim slušati ni na jednoj sjednici Gradskog vijeća. Uskoro ćemo vas pomesti na izborima pa ćete sve manje laprdati gluposti - odbrusio je Neferović Ronku koji je na to samo kratko rekao: "To je Vaš problem što me ne mislite slušati".

Neferovićevo je izvješće na kraju prihvaćeno s 18 glasova ZA i jednim suzdržanim.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI