Najezda lisica u Lipiku i Pakracu: ¨Organizirat ćemo hajku i odstrel¨

Lisica - ilustrativna fotografija
(FOTO: Wikimedia Commons)

10.09.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 5478

Gradovi Lipik i Pakrac ulaze u žestoku borbu s lisicama. Poslali su Ministarstvu poljoprivrede zahtjev da im izdaju dozvolu za hajku i odstrjel lisica koje se, kako kaže gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, više niti ne boje ljudi.

- Izlegli su se mladi koji prilaze kućama i uopće se ne boje ljudi. Radi se o mjestima koja su bila na prvoj liniji obrane tijekom Domovinskog rata. Tamo ima i naseljenih i nenaseljenih kuća i to je najveći problem kod odstrjela, moraju se poštivati propisi. Lisice su se zavukle u ruševine i ima ih stvarno puno, kako u tim dijelovima, tako i u lovištu, vjerojatno svugdje - priča nam gradonačelnik Kasana.

U kontaktu su s policijom i lovačkim društvima s kojima nakon dobivanja dozvole planiraju organizirati hajku na lisice.
- Kad dobijemo dozvolu planiramo to učiniti na što sigurniji način, koliko god je to moguće. Osjetljivo je što je to naseljeno područje, ali planiramo lisice istjerati iz svojih jazbina i dočekati ih na jednom polju - pojasnio je Kasana.


Zahtjev za hajku na lisice potpisao je i on o gradonačelnik Pakraca Davor Huška jer stanovnici oba grada imaju isti problem - najezdu lisica koje nisu samo zdravstveni problem, već one prave i prilične štete u domaćinstvima ljudi koji žive u blizini.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI