Festival seli u Grabrik: ¨Preuzmite besplatne ulaznice već danas¨

Veljko Valentin Škorvaga i Silvija Podoljak
(FOTO: Lidija Galić)

03.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 14335

"HTV-ov "vrač" Zoran Vakula najavljuje za subotu veliku oluju. Prema najavama dolazi velika ciklona koja ima široko polje djelovanja i nemoguće je da zaobiđe cijelu Slavoniju pa čak i Požegu. Upozorili su nas da će biti  orkansko nevrijeme i da maknemo tende i sve što može od siline vjetra otići u zrak  - rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare direktor Aurea festa Veljko Valentin Škorvaga.

Budući da je preseljenje pozornice s Trga u Dvoranu Tomislava Pirca (bivši Grabrik) tehnički vrlo zahtjevno, program već od petka seli u dvoranu.

- I Aurea fest popularne glazbe, u petak 4. rujna i Zlatne žice Slavonije, u subotu 5. rujna, bit će u sportskoj dvorani Grabrik - dodao je Škorvaga.


Ulaznice se neće prodavati već će ih građani moći od danas besplatno preuzeti i to jedna osoba maksimalno dvije ulaznice.


- U dvorani je samo 1.600 mjesta. Danas do 15 sati u Turističkoj će se zajednici dijeliti ulaznice za oba festivala. Od 17 sati ulaznice će se moći preuzeti na štandu u pješačkoj zoni te večeras za vrijeme koncerta Ivana Zaka, pored pozornice. Kad ulaznica više ne bude, to ćemo obznaniti - pojasnio je.

Ističe kako će u dvorani ostati postojeća pozornica sa sinoćnjeg snimanja emisije "Lijepom našom" uz dorade na scenografiji dok će pozornica s Trga Sv. Trojstva biti uklonjena. Nova pozornica koja je na Trgu trebala biti postavljena tijekom današnjeg dana neće ni biti postavljena.

- Jako nam je žao jer naš Trg je nešto najbolje što trebamo svijetu pokazivati. Festival prati oko pola milijuna ljudi diljem svijeta i željeli smo ga prilagoditi njima - zaključuje Škorvaga.

Još uvijek nije poznato gdje će Povijesne postrojbe održati svoj program planiran za 5. rujna u 18 sati.

Direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak pozvala je Požežane večeras od 20 sati na Festival plesa te od 21 sat na koncert Ivana Zaka i Mejaša te od 24 sata do šest ujutro u Platinum gdje su na programu DJ-i.

- Sutra je od 11 sati u Gradskom parku pored Orljave Fišijada. Nakon toga od 20 sati je u Grabriku Festival popularne glazbe te u subotu Zlatne žice. U subotu od 10 sati je i požeški polumaraton koji kreće s Trga sv. Terezije dok je od 11 sati šetnja gradom uz turističkog vodiča pa svi koji su zainteresirani neka dođu u 11 sati pred Gradski muzej - pozvala je Silvija Podoljak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI