Volonteri u akciji: Pleterničani grade boćalište, uskoro i igralište za snookball

Mihael Bošnjak, dopredsjednik Udruge Grbavica
(FOTO: Klementina Malčić)

14.08.2015. | Klementina Malčić
Pregleda: 4847

Udruga  za sport i rekreaciju "Grbavica" uređuje prostor za boćalište i stolni tenis. Ujedno provode edukaciju s djecom. Boćalište će biti 20 metara dužine i tri metra širine, a u realizaciji projekta sudjeluju članovi same udruge. Sredstva za projekt "Zajedno do uspjeha", u iznosu od 16 tisuća kuna, odobrena su im na natječaju "Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici”  koji je bio raspisan u okviru Fondova Europski gospodarski prostor i Kraljevine Norveške. Deset posto sredstava osigurat će i Grad Pleternica.






- Sve je na volonterskoj bazi. U planu je postavljanje ljuljački, tobogana te "snookball". Naime, "snookball" je mješavina biljara i nogometa i smatramo da bi to privuklo djecu i bilo im zanimljivo, što nam je i krajnji cilj. Također, želimo organizirati druženja za djecu s posebnim potrebama, voljeli bismo uključiti i druge udruge u ovakve aktivnosti. Bilo bi odlično kad bismo uspjeli nabaviti konje, to bi bolesnu djecu stvarno usrećilo, jer kao što vidite, prostor je ogroman. Imamo dva nogometna igrališta te prostor za odbojku koje dnevno posjeti minimalno 20-ak djece - rekao nam je dopredsjednik Udruge Mihael Bošnjak.






Udruga "Grbavica" osnovana je 2001. godine i trenutačno broji oko sto članova od kojih 20-ak aktivno sudjeluje u realizaciji projekta "Zajedno do uspjeha". Radovi bi trebali biti završeni do kraja kolovoza 2015. godine. Po završetku radova u ulici Eugena Podubskog organizirat ćemo nogometni turnir u kojemu će sudjelovati djeca protiv roditelja - dodaje Mihael.





















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI