Sumnjaju da je požar podmetnut: ¨Već su mu nekoliko puta krali drva¨

Izgorio voćnjak
(FOTO: Filip Škrga)

06.08.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 5583

U samo nekoliko minuta požar koji je u srijedu poslijepodne izbio u voćnjaku iznad Golog Brda kod Kaptola progutao je 500 kvadratnih metara strništa, 15 metara drva, tri košnice i više od hektara zemlje na kojoj je 58-godišnjak zasadio šljive.

Iako su vatrogasci lokalnog DVD-a brzo stigli na teren vatra je sve progutala.
– Ako znamo da se cijena metra drva kreće oko 250 kuna onda je jasno da je šteta velika. Tome još moramo dodati kompletno uništeni voćnjak iako je gazda koliko vidim obavio berbu – rekao nam je Zvonko Tomić, zapovjednik DVD-a Golo Brdo.




Mještani sela sumnjaju da je netko namjerno podmetnuo vatru jer je vlasnik voćnjaka tek otišao na more, a dosad su mu nekoliko puta nepoznati počinitelji krali drva iz ograđenog prostora voćnjaka.
– Sreća je da u košnicama nema pčela. Dok smo došli na mjesto požara vatra je već izgorjela – izjavio je Tomić. Upozorio je ljude da se s obzirom na velike vrućine koje vladaju posljednjih dana pridržavaju pravila i ne pale vatru na otvorenim prostorima.






– Oko voćnjaka je sve visoka trava koja je mogla planuti u trenu. Tko bi to onda ugasio? Vjerujemo da je požar podmetnut – kratko su nam rekli stanovnici sela. Na terenu je bilo deset pripadnika DVD-a Golo Brdo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI