Mještani uz pečenku uređuju selo: ¨Imamo odličan natalitet, 100 djece treba igralište¨ (foto)

Okupljeni mještani
(FOTO: Vjeran Blašković)

01.08.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9561

Subotu prijepodne mještani požeškog prigradskog naselja Novo Selo iskoristili su kako bi uredili nogometno i dječje igralište. Radnoj akciji pridružilo se 20-ak mještana koji su pokosili obraslo nogometno igralište te izveli manje zahvate.

- Novo Selo je mjesto u Požeštini s najvećim natalitetom, u selu živi oko 500 ljudi, od toga je 100 malodobne djece. Ta djeca trebaju i nogometno i dječje igralište, koje se i  počelo graditi prije dvije godine. Grad je otkupio privatno zemljište, postavio golove i zaštitnu mrežu, no prošle godine uslijed velikih kiša pojavilo se klizište i zemlja je zasula dio igrališta - priča nam predsjednik Mjesnog odbora Novo Selo Marijan Sertić.







- Ovo što danas radimo sami financiramo, imamo tri traktora s prikolicama, trimere i dobru volju da se igralište uredi, ovo je prvi put ove godine da se uređuje. Želimo u razgovoru s Gradom osigurati nogometno igralište potpornim zidom i nabaviti sprave za dječje igralište, ova djeca to zaslužuju - rekao je Sertić.

Mještani su u sličnoj akciji prije nekoliko tjedana samoinicijativno izgradili potporni zid uz groblje. Oni su odradili posao, a materijal je financiran iz proračuna Grada Požege.
- Nećemo stati, nakon igrališta na red dolazi odvodni kanali u selu koje je potrebno sanirati i urediti. Opet smo u dogovoru s Gradom i nadam se da ćemo to uspjeti napraviti s minimalnim troškovima.



Nakon radnog prijepodneva uslijedila je okrjepa uz pečenku i piće, a vrijedni mještani već su započeli planove za idući radni pothvat za ljepše selo.























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI