Oživljavanje dramskog studija: ¨U kazalištu želimo nove mlade ljude¨

Dario Hak
(FOTO: Filip Škrga)

26.07.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 5139

- Cilj nam je ponovno okupiti sve stare kazališne amatere i udružiti ih s novima. Zbog toga sam s ravnateljicom gradskog kazališta Požega Valentinom Soldo dogovorio osnivanje KAD-a (Kazališne amaterske družine) - rekao nam je Dario Hak (33), voditelj SKAD-a (Srednjoškolske kazališne družine). Prvi sastanak KAD će imati u srijedu, 29. srpnja u 19 sati u kazalištu.

Hak se nada kako će time u kazalište privući nove ljude, a ako bude više zainteresiranih podijelit će ih, bude li potrebno, u grupe.
– Nadam se dolasku desetak novih ljudi željnih rada u kazalištu. Nemamo kvotu koju moramo zadovoljiti, ali što više to bolje. Pozivam sve zainteresirane da nam se priključe. Svi koje interesira kazalište mogu se pojaviti i uključiti u rad. Ne želimo da kazališni amaterski život prestane nakon što se završi srednja škola kao što je dosad bio slučaj. Želimo da se onima koji vole kazalište omogući da ostanu u njemu i nakon završetka srednje škole – objasnio nam je voditelj Hak.

U radu s KAD-om pomagat će im poznati hrvatski glumac Zijad Gračić koji bi trebao voditi seminar glume. Osim njega s KAD-om će surađivati i Ilijana Lončar koja će voditi seminare iz pokreta, Tomislav Pavković bi trebao držati seminare iz režije dok će seminar za lutke imati Zorica Petnjarić Kalić.


– Moje znanje nije toliko osebujno da bih mogao ljude naučiti sve što je potrebno. Upravo zbog toga s nama će raditi dokazana kazališna imena koja imaju znanje i sposobnost, a koja su povezana s požeškim kazalištem. Koga god zanima kazališna scenografija, režija ili glazba slobodno se može pojaviti i uključiti u rad družine – ističe Hak.


Družina bi se trebala sastajati dva puta tjedno po dva sata, a cilj joj je raditi predstave i perfomanse koji će privući novu kazališnu publiku na način da će se cijele godine u gradu održavati perfomansi u kafićima, pješačkoj zoni ili na trgu. Uz perfomanse koji bi se trebali održavati barem jednom mjesečno u planu je i projekt najmanje jedne cjelovečernje predstave godišnje. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI