Jozić postigla dogovor s vlasnikom parcele: ¨Razum je prevladao¨

Antonija Jozić - radovi u Pleternici
(FOTO: 034portal)

23.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 7784

"Ponovno sam razgovarala s vlasnikom zemljišta i postigla dogovor da se uklone stupovi kojima je onemogućen prolazak preko privatne parcele tako da možete prometovati tim putem. Iako NISAM nadležna za rješavanje ovih problema koji su nastali (već investitor), vodila sam se zdravim razumom i zastupanjem interesa svih onih koji nisu krivi zbog nastale situacije, a to ste vi, moji sugrađani", objavila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić na svom Facebook profilu.

Riječ je o blokadi prometa u Ulici Eugena Podubskog, gdje je Marijan Pavić iz Zagreba, nećak i skrbnik vlasnice parcele preko koje ide obilazni pravac dok se izvode radovi na državnoj cesti, postavio ogradu kako automobili ne bi mogli prolaziti. Podsjetimo, Pavić je ogorčen jer su mu izvođači radova, čiji su investitor Hrvatske ceste, ušli na posjed, kako kaže, bez dopuštenja i devastirali ga. Zbog toga je pokrenuo i sudsku parnicu, ali nezadovoljan državnim institucijama odlučio je blokirati promet. Na taj način su stanovnici istočnog dijela Pleternice i nekih obližnjih sela ostali odsječeni od grada. No, dogovor je pao i stupci se miču.

- Dogovor je pao, ali samo s gradonačelnicom. S Hrvatskim cestama se nastavlja proces na sudu. Ovo je kompromis na koji sam pristao prvenstveno zbog građana, tako da mogu prolaziti - rekao nam je Marijan Pavić.


- Ja sam prvo zvala gospođu koja je vlasnica tog zemljišta, a onda me je nazvao i gospodin Pavić, njezin skrbnik. Na kraju su oboje zajednički odlučili da se stupovi maknu. Drago mi je da smo uspjeli dogovoriti da deblokiraju cestu, obećala sam im pomoći u rješavanju problema koji imaju s Hrvatskim cestama. Neizmjerno sam im zahvalna što su nam izašli u susret, na kraju je razum prevladao. Razgovorom se sve može riješiti - zaključila je gradonačelnica Jozić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI