¨Na stazi me pere toliki adrenalin da uopće ne mislim na strah¨

Antonio Budimlić
(FOTO: AMK Velika/Facebook)

16.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 7577

Auto-moto klub Velika osvojio je prvo odličje na nekom gostovanju. Njihov član Antonio Budimlić iz Stare Lipe pokraj Požege osvojio je drugo mjesto u ukupnom poretku na autocross utrkama u Rugvici pokraj Zagreba. Njemu je ovo bilo prvo gostovanje i nastup izvan veličkih Poljanica, ali odlično se snašao u starom Opel Kadettu iz 1990-ih i samo zbog nesreće u posljednjoj utrci mu je izmaklo prvo mjesto.

- Ukupno je u nedjelju u Rugvici nastupilo 20-ak vozača. U mojoj je kategoriji sudjelovalo 8 vozila. Pobijedio sam u prvoj i trećoj vožnji, a u drugoj sam bio drugi. Pred kraj posljednje, četvrte vožnje, jedan me je protivnik pomalo nesportski pokušao svojim automobilom "izgurati" sa staze pa se moj auto prevrnuo na krov. Srećom, publika je priskočila u pomoć i pomogla mi ga je vratiti na stazu, međutim izgubio sam na vremenu i na kraju sam završio četvrti, što je bilo dovoljno za drugo mjesto u ukupnom poretku. Da se nije dogodila ta nesreća, vjerojatno bih osvojio prvo mjesto - ispričao nam je Antonio.

Autocross izgleda prilično opasno kad se gleda sa strane, ali Antonio nam objašnjava kako sva vozila moraju, po pravilima natjecanja, zadovoljavati sigurnosni minimum, a pojas i kaciga su obavezni.


- To vam je toliki adrenalin, da uopće ne mislim na strah. Kad sam se prevrnuo, to je bio jedan trenutak, samo sam mislio da što prije izađem iz auta. Brzo sam izašao, a onda su prilazili ljudi iz publike, vratili ga nazad i rekli: "Pali dalje". Nema tu vremena za puno razmišljanja - pojašnjava Budimlić.


Sljedećeg vikenda, točnije u nedjelju, AMK Velika je domaćin autocross utrke na Poljanicama koja se već tradicionalno održava na preuređenom mjestu nekadašnjeg divljeg deponija u blizini Velike. Prijateljski klub iz Rugvice je također najavio dolazak, a Antonio kaže da konkurencija neće biti slaba.

- Ne znam hoću li ponoviti ovaj uspjeh i na svom terenu, u Velikoj. Bit će zanimljivo, naš klub ima desetak vozača koji će sudjelovati, doći će i gosti. Nadam se da će biti i dosta publike, kao i svaki put - poručuje Antonio.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI